Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εμπορος ναρκωτικών ετών 16!

Σοκ στην Κοζάνη από την είδηση ότι ένα κορίτσι ηλικίας 16 ετών συνελήφθη για εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών! Η αστυνομία, που είχε πληροφορίες για τη δράση συμμορίας στην οποία φέρεται να συμμετείχε η μαθήτρια, έκανε έφοδο στο σπίτι ενός 43χρονου στην περιοχή Αρδασσα Μουρικίου Πτολεμαΐδας, μέσα στο οποίο βρίσκονταν συνολικά τέσσερα άτομα...

Εκεί οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ιδιοκτήτη, την ανήλικη και άλλους δύο νεαρούς ηλικίας 24 και 27 ετών, ενώ κατέσχεσαν έξι συσκευασίες που περιείχαν 1 κιλό και 211 γραμμάρια ακατέργαστο χασίς, αλλά και δεκαεφτά συσκευασίες που περιείχαν 955 σπόρους κάνναβης.

Ωστόσο, η επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Πτολεμαΐδας ήταν επεισοδιακή, αφού δέχθηκαν επίθεση από τα αδέρφια του 43χρονου ιδιοκτήτη. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες ηλικίας 46 και 47 ετών που έμαθαν για την αστυνομική επιχείρηση μπήκαν στο σπίτι και εξύβρισαν τους αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τον αδερφό τους. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν κι εκείνοι!

Κατόπιν ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους, όπου κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», ένα κυνηγετικό μαχαίρι και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.

Οπως είπε στην «Espresso» ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Γιώργος Κολτσίδας, «οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας 43, 27 και 24 ετών που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι στην Αρδασσα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή, ενώ το κορίτσι διαχωρίστηκε από τους υπόλοιπους λόγω της ηλικίας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων».

Το γεγονός ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και μία ανήλικη έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, η οποία αδυνατεί να πιστέψει ότι ένα κορίτσι ηλικίας 16 ετών συμμετείχε σε συμμορία που σχετίζεται με εμπορία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό και πραγματοποιεί έρευνες για να διαπιστώσει αν πράγματι η κοπέλα χρησιμοποιούνταν από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας για να διακινεί ναρκωτικά ή απλώς φιλοξενούνταν στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση στην περιοχή της Αρδασσας είναι μία από τις τρεις που πραγματοποίησαν άνδρες της Ασφάλειας Πτολεμαΐδας. Σε μία άλλη που έγινε μέσα στην πόλη συνελήφθη ένας Ελληνας ηλικίας 29 ετών επειδή πάνω του βρέθηκαν πενήντα ναρκωτικά δισκία η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογήθηκε.

Επίσης, στην Πτολεμαΐδα συνελήφθη και μία 24χρονη Ελληνίδα επειδή στην κατοχή της βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 12,6 γραμμαρίων και ένα τσιγαριλίκι κάνναβης βάρους 0,5 γραμμαρίων. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους παραπέμπονται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan