Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληρή στάση για τα μπλόκα

Στα άκρα η σύγκρουση μεταξύ μεταφορέων και κυβέρνησης η οποία έδωσε εντολή για συλλήψεις, μετά τη χθεσινή απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων αλλά και τις σημερινές ενέργειες των οδηγών και ιδιοκτητών φορτηγών στη Μεταμόρφωση. Με κατεπείγουσα τροπολογία αυστηροποιούν τις ποινές. Σύλληψη οδηγού για παρακώλυση συγκοινωνιών. Από κυνηγετικό όπλο οι σφαίρες που έπληξαν φορτηγό χθες στο ύψος της Μαλακάσας, σύμφωνα με το πόρισμα...
έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης με τους φορτηγατζήδες επιβεβαίωσε αφενός αυτό που όλοι περίμεναν. Το ότι η κυβέρνηση αποκλείεται να κάνει πίσω.
Κάτι το οποίο αποδείχθηκε με την κυβέρνηση να δίνει τη συγκατάθεσή της για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του Αυτόφωρου σε όσους κλείνουν τον δρόμο και γενικά παρακωλύουν τις συγκοινωνίες.
Παράλληλα ετοιμάζεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος, ειδική ρύθμιση η οποία αυστηροποιεί τις ποινές οι οποίες θα είναι κάθειρξη ακόμα και πέντε χρόνια.
Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας των μεταφορέων εκδηλώθηκε τελικά σήμερα το μεσημέρι, με τροπολογία η οποία κατατίθεται και θα συζητηθεί την Πέμπτη στο νομοσχέδιο για την περαίωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τροπολογία θα προβλέπεται η ποινή των 3 ετών με την σύσταση επιστροφής στην εργασία των επιστρατευμένων φορτηγών, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ποινή ανέρχεται στα 5 χρόνια.
Εάν διαπιστωθεί βλάβη του δημοσίου τότε θα αφαιρείται η άδεια επιτόπου και θα ανατίθεται η εκτέλεση του έργου σε ιδιώτες.
Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά υπουργού.
Συνελήφθη οδηγός
Προς το παρόν πάντως οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων υπερψήφισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, σήμερα τόνισαν προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν υποχωρούν και μάλιστα στη Μεταμόρφωση επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο. Δεν το κατάφεραν αλλά προκάλεσαν μίνι κομφούζιο.
Συνολικά 20 άτομα, οδηγοί και ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν τα φορτηγά τους παραταγμένα στο πλάι της εθνικής, εισήλθαν ξαφνικά πεζοί μέσα στο δρόμο.
Το αποτέλεσμα ήταν να φρενάρουν τα οχήματα, να σταματάνε, με την κίνηση να ήταν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα αυξημένη και τελικά για ώρα ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος, με την αστυνομία να τηρεί στάση αναμονής.
Στο 27ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός οδηγού φορτηγού, για παρακώλυση συγκοινωνιών και απομακρύνθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Εν τω μεταξύ βγήκε το πόρισμα για τους πυροβολισμούς στο ύψος της Μαλακάσας εναντίον φορτηγών. Όπως λέει το πόρισμα οι πυροβολισμοί προέρχονται από κυνηγετικό όπλο, καραμπίνα.
Επιστολή στον πρωθυπουργό
Επιστολή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει πως σημαντική μερίδα των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης από την εργασία τους.
Επίσης αναφέρει πως πολλές επιχειρήσεις - μέλη του έχουν προχωρήσει στην παροχή υποχρεωτικής άδειας στο σύνολο του προσωπικού τους, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς δεν διαθέτουν τις πρώτες ύλες, ώστε να προχωρήσουν οι παραγγελίες τους.
Τέλος ο Σύνδεσμος ισχυρίζεται ότι σε περίπτωση που δε βρεθεί η "χρυσή τομή", τότε "η κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την εκτόξευση στα ύψη της ανεργίας στην περιφέρεια, η οποία είναι βέβαιο ότι θα έχει απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες".

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan