Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εμπορικό διαστημικό σταθμό σχεδιάζει η Ρωσία για το 2016

Ιδιωτική διαστημική εταιρεία της Ρωσίας συνεργάζεται με κρατική βιομηχανία διαστημικών συστημάτων για την εκτόξευση του πρώτου εμπορικού διαστημικού σταθμού σε περίπου έξι χρόνια.

Ο Σεργκέι Κοστένκο, διευθύνων σύμβουλος της Orbital Technologies, με έδρα τη Μόσχα, δήλωσε στο ...
...AP ότι το ιδιωτικό τροχιακό συγκρότημα θα φιλοξενεί επιστήμονες αλλά και διαστημικούς τουρίστες. Αρχικά θα έχει χωρητικότητα επτά ατόμων, αργότερα όμως θα μπορούσε να επεκταθεί με την εκτόξευση περισσότερων υπομονάδων, είπε.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, από την οποία θα μισθώνει εξέδρες εκτόξευσης η κατασκευαστική κοινοπραξία, ανακοίνωσε ότι ο σταθμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η Ρωσία συμμετέχει σήμερα στο πρόγραμμα του ISS μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), τη NASA και τις διαστημικές υπηρεσίες της Ιαπωνίας και τον Καναδά.

Μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων της NASA το 2011, και μέχρι να αναπτυχθεί νέο αμερικανικό σκάφος, τα ρωσικά Soyuz θα είναι τα μόνα σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες από και προς τον ISS.

Η Ρωσία, μάλιστα, συνεργάζεται με την εταιρεία Space Adventures ταξίδια αναψυχής που πραγματοποιούν εκατομμυριούχοι τουρίστες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το δικό της διαστημικό σταθμό έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει και η Κίνα.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan