Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Οι έξι λόγοι που έφαγαν τον Ντούσαν


Επαιξε και έχασε ο Μπάγεβιτς σε αυτή τη δεύτερη επιστροφή του στην ΑΕΚ. Το όνειρό του να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα και θα μείνει στην ιστορία δεν έγινε πραγματικότητα και ο Σερβοέλληνας αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι, πικραμένος που αυτή τη φορά εκείνος είχε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης...

Εξι είναι οι βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στην έξοδο:

1. Πρώτα απ’ όλα, ότι η ομάδα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Είτε το -αποδεδειγμένα- μέτριο υλικό δεν αντιλαμβανόταν την τακτική και αυτά που ήθελε ο προπονητής να κάνει στο γήπεδο, είτε οι παίκτες δεν έπαιζαν για τους δικούς τους λόγους, η ουσία είναι η ίδια: καλό θέαμα οι «κιτρινόμαυροι» δεν πρόσφεραν.

2. Επόμενος λόγος ήταν φυσικά η κόντρα με τους οργανωμένους που συνεχιζόταν. Ο Μπάγεβιτς ήξερε πως σε κάθε αποτυχία της ομάδας οι της Original θα τον αποδοκίμαζαν και θα τον καλούσαν να επιστρέψει στον... Ολυμπιακό. Το ξύλο που έφαγε στην Καλλιθέα γέμισε το ποτήρι και χρειαζόταν πλέον ελάχιστες σταγόνες για να ξεχειλίσει. Κάποιες έπεσαν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και η χαριστική βολή ήρθε προχθές στο Πανθεσσαλικό. Ο Ντούσκο ξέρει ότι αυτό το μίσος δεν πρόκειται να γιατρευτεί και σε συνδυασμό και με όλα τα υπόλοιπα που τον προβλημάτιζαν, τον έφτασαν στην απόφαση να πει «αντίο».

3. Επίσης σημαντικότατη παράμετρος ήταν και η ιστορία των αποδυτηρίων. Δηλαδή, ότι δεν κατάφερε ποτέ να επιβληθεί εκεί. Οι κόντρες του με τους Αργεντινούς ήταν πολλές και δεν έφερε αποτελέσματα κανένας τρόπος αντίδρασης του προπονητή. Ούτε οι φωνές, ούτε οι απειλές, ούτε οι παραγκωνισμοί από την ενδεκάδα. Το κλίμα ήταν πάντα βαρύ και η ψυχολογία πάντα άσχημη...

4. Ακόμη, το γεγονός ότι οι μέτοχοι ήταν ξεκάθαροι απέναντί του σε ό,τι είχε να κάνει με τις επενδύσεις, έπαιξε τον ρόλο του στη φυγή του Σερβοέλληνα. Λεφτά για να ενισχυθεί η ΑΕΚ τον χειμώνα δεν υπάρχουν, όπως δεν υπήρχαν και το καλοκαίρι. Και έχοντας και αυτή τη γνώση ο Ντούσκο, έφτασε πολύ πιο εύκολα στο «αντίο».

5. Η αδυναμία της διοίκησης να επιβληθεί (και να προστατέψει ταυτόχρονα την ομάδα) στο παρασκήνιο ήταν ένας επιπλέον προβληματισμός του Ντούσκο, που τον οδήγησε μακριά από την Ενωση.

6. Μέσα σε όλα αυτά, ο Μπάγεβιτς σκέφτηκε και την υγεία του. Στα 62 του χρόνια πλέον δεν είναι και ό,τι καλύτερο να λειτουργεί κάτω από τόση πίεση. Πόσο μάλλον όταν κινδυνεύει και η σωματική του ακεραιότητα...


"Επρεπε να έχω φύγει νωρίτερα"

Ο Μπάγεβιτς, χωρίς να έχει όρεξη για πολλά-πολλά, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στους Θρακομακεδόνες προκειμένου να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές του και να μαζέψει τα πράγματά του από τα αποδυτήρια. «Ηταν η μοναδική λύση. Δεν γινόταν να μείνω. Επρεπε να γίνει. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία» τούς είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει στον Αδαμίδη:

«Δεν πήγαινε άλλο, πρόεδρε. Ισως μάλιστα να έπρεπε να είχα φύγει και νωρίτερα». Ο δικηγόρος τού απάντησε: «Είχαμε μια καλή συνεργασία. Ο,τι έγινε, έγινε...» Οι δύο πλευρές χώρισαν φιλικά και ο Μπάγεβιτς έλεγε στο περιβάλλον του πως ο Αδαμίδης έχει το ελεύθερο να επικοινωνεί όποτε επιθυμεί μαζί του και να τον ρωτάει το οτιδήποτε. Οσο για τα αποδυτήρια, εκεί υπήρχαν φυσικά παίκτες που... χάρηκαν και άλλοι που απογοητεύτηκαν και πληγώθηκαν.

Οι Αργεντινοί αναμφίβολα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία αφού ήταν γνωστή η κόντρα τους με τον προπονητή. Τα Ελληνόπουλα, από την άλλη, που είχαν πάρει πολλές ευκαιρίες, σίγουρα προβληματίζονται πλέον για το μέλλον τους στην ομάδα. Ιδιαίτερα παίκτες που βρήκαν θέση στην ενδεκάδα, όπως οι Λαγός, Μανωλάς και Μάκος.


"Να γυρίσει ο Ντέμης"!

Δηλώσεις στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ έκανε χθες ο Στέλιος Μανωλάς για την αποχώρηση του Μπάγεβιτς και μέσα σε όλα, αναφέρθηκε και στην επιθυμία του να επιστρέψει στην ΠΑΕ ο Νικολαΐδης (!): «Δυστυχώς, απέτυχε ο Μπάγεβιτς, γιατί μερίδα του κόσμου δεν τον δέχθηκε. Να βγει ο Νικολαΐδης μπροστά. Αυτός έγραψε το “Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω”. Να βγει να μιλήσει. Και να ξανάρθει να την πάρει πάλι την ομάδα. Την είχε πάει καλά. Οσοι αγαπούν πραγματικά την ΑΕΚ να βγαίνουν στις δύσκολες στιγμές».


Η ανακούφιση της Μπέγκα

Από χθες η σύντροφος του Μπάγεβιτς, η Μπέγκα, μπορεί να νιώθει μεγαλύτερη ηρεμία για τον αγαπημένο της σύζυγο αφού είναι πραγματικότητα ότι οι πιέσεις της στον Σερβοέλληνα να φύγει από την ΑΕΚ ήταν πάρα πολλές τον τελευταίο καιρό και είχαν γίνει ακόμη περισσότερες μετά το ξύλο που έφαγε ο προπονητής στην Καλλιθέα από τους οπαδούς. Μέτρησε και την αγωνία της Μπέγκα ο Ντούσαν στην απόφασή του να πει «αντίο» στην Ενωση.


Μήνυμα από Αδαμίδη

«Η αποθέωση από το ξύλο είναι πολύ κοντά!» είπε χθες ο Αδαμίδης στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην προπόνηση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ιδιαιτέρως... «Μη ξεφτιλίζετε άλλο τη φανέλα της ΑΕΚ. Τα ψέματα τελείωσαν, πρέπει αλλάξετε πρόσωπο. Εγώ σας πιστεύω ακόμη και πρέπει να δείξετε την αξία σας στο γήπεδο. Αλλά αν δεν το κάνετε, να τα περιμένετε όλα πλέον» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του στους παίκτες και το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν πολύ βαρύ.

-Οι Δημητριάδης και Αρκάδη μένουν προς το παρόν στην ΑΕΚ μετά τη φυγή του Ντούσκο, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και με αυτούς στο άμεσο μέλλον. Ιδιαίτερα με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, ο οποίος παίρνει σχεδόν 120.000 ευρώ τη σεζόν και δεν είναι καθόλου απίθανο ο νέος τεχνικός να αξιώσει την έλευση κάποιου δικού του ανθρώπου σε αυτή τη θέση.

-Στη Ρωσία η ΑΕΚ θα έχει στον πάγκο της τους Κόλα και Γκρέταρσον. Είτε έχει συμφωνήσει ως τότε ο νέος προπονητής είτε όχι, η απόφαση της διοίκησης είναι να παίξει η ομάδα κόντρα στη Ζενίτ με τους δύο προαναφερθέντες στον πάγκο της. Τώρα, πώς από τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ο Γκρέταρσον κατέληξε στον πάγκο, αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να το απαντήσει ο Αδαμίδης...


-Τελείως αποτυχημένη χαρακτήρισε μέσω της ιστοσελίδας του sportdog τη θητεία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Χατζηχρήστος. «Για εμάς ήταν αόρατος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Original και κάλεσε τους διοικούντες τον «Δικέφαλο» να βρουν λύσεις και να μην αφήσουν ξανά να περάσουν δύο χρόνια μέχρι να καταλάβουν τα λάθη τους...


Το... ταβάνι των 500.000 βάζει φρένο

Πολύ δύσκολα θα δαπανήσουν οι διοικούντες τον «Δικέφαλο» περισσότερα από 500.000 ευρώ για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ! Αυτό το ποσό θα είναι το ταβάνι και ψάχνουν για τεχνικό νέο, φιλόδοξο και (πάνω απ’ όλα)... φθηνό. Ο Αδαμίδης ρώτησε χθες τον Τσιάρτα για Ισπανούς προπονητές και τον Μάριο Μπόνιτς για Κροάτες. Επίσης, έχει ζητήσει λύσεις και από πολλούς μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζεται. Περνάει όλες τις προτάσεις από κόσκινο και πιθανότατα θα αποφασίσει ώς το τέλος της εβδομάδας.

Ονόματα ακούγονται πολλά, αλλά ίσως να μην παίξει κανένα από αυτά που έχουν βγει στη δημοσιότητα. Κατ’ αρχάς, ο Αδαμίδης αποφάσισε να μην υπάρξει λύση από την ελληνική αγορά. Από εκεί και πέρα, φαίνεται να απασχόλησε ο Κροάτης Μπίλιτς, αλλά αφενός έχει συμβόλαιο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, αφετέρου το κασέ του ανέρχεται σχεδόν στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Επίσης, στα υπ’ όψιν βρίσκεται και ο Ρουμάνος Μπόλονι, αλλά και εκείνος θα αξιώσει γύρω στα 800 χιλιάρικα.

Ακόμη, παίζουν οι Ισπανοί Τοράλ, Χιμένεθ και Μουνίθ, αλλά και εκείνοι δεν θα κλείσουν με λιγότερα από 800-900 χιλιάρικα. Ιταλικά ρεπορτάζ έφεραν στο προσκήνιο για την ΑΕΚ και το όνομα του Ιταλού Ντοναντόνι, αλλά και υψηλό κασέ έχει, και δύσκολα θα ερχόταν στην Ενωση. Επιπλέον, Λίνεν, Κετσπάγια και Ογιος ακούστηκαν και εκείνοι, αλλά απίθανο φαίνεται.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan