Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Panasonic ετοιμάζει ρομπότ κρεβάτι που μετατρέπεται σε αναπηρική καρέκλα


Μία ενδιαφέρουσα έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Τόκυο μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου με θέμα την οικιακή φροντίδα & την αποκατάσταση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σε αυτή η Panasonic θα παρουσιάσει μία ποικιλία ρομποτικών κατασκευών με πιο ενδιαφέρουσα ένα κρεβάτι το οποίο μετατρέπεται σε αναπηρική καρέκλα.

Στην ίδια έκθεση πέρσι, η Panasonic είχε παρουσιάσει ένα αντίστοιχο πρότυπο, όμως το φετινό είναι κατά πολύ βελτιωμένο καθώς είναι λιγότερο ογκώδες και περιλαμβάνει λιγότερα μοτέρ. Επίσης, σύμφωνα με την Panasonic, ο ελιγμός κατά την αποσύνδεση και επανασύνδεση της αναπηρικής καρέκλας από το κρεβάτι έχει γίνει πολύ ομαλότερος. Η Panasonic είπε ότι τα ρομπότ σχεδιάζονται για να παρέχουν μια πιο άνετη ζωή για τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με περιορισμένη κινητικότητα, μειώνοντας παράλληλα<…>

το φόρτο εργασίας στους ανθρώπους που τους προσέχουν.

Αν και δεν φημίζεται για την ρομποτική της τεχνολογία, η Panasonic ελπίζει να αυξήσει την έρευνά της σε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2015. Η επιχείρηση έχει ένα εργαστήριο ρομποτικής στο ερευνητικό της κέντρο στην Οσάκα και έχει αναπτύξει διάφορα ρομπότ εκτός από το κρεβάτι-καρέκλα όπως για παράδειγμα ρομπότ αυτόματου σερβιρίσματος φαγητού και πλυσίματος πιάτων.

Η Panasonic δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημερομηνία διάθεσης για οποιοδήποτε από τα ρομπότ. Ένα εμπόδιο στην εμπορευματοποίησή τους είναι η έλλειψη προτύπου ασφαλείας και νόμων ευθύνης σχετικά με τα ρομπότ που αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους. Τέτοια θέματα απαιτείται να διευθετηθούν για να μπορέσουν τα ρομπότ να διατεθούν ως προϊόντα. Αυτά τα ζητήματα αναμένεται να διευθετηθούν στην Ιαπωνία από το 2012 και έπειτα. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε το ρομπότ που παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση στο παρακάτω βίντεο:





Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan