Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

100 θερμίδες !

Όπως όλες πολύ καλά γνωρίζουμε, η έννοια του «τρώω λίγο παραπάνω» μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε πολλά κιλά παραπάνω... 


Με απλά μαθηματικά, αν τρώτε 100 θερμίδες περισσότερες από αυτές που καίτε κάθε μήνα, μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε πάρει δέκα κιλά. Τρομαχτικό, έτσι;

Ακολουθήστε μερικά απλά trick, έτσι ώστε να έχετε για πάντα τη διατροφή σας υπό έλεγχο.

1. Προσπαθήστε να τρώτε πάντα με πιρούνι, μαχαίρι και πιάτο...... Μη στέκεστε και τρώτε βιαστικά και νευρικά. Εκτός του ότι είναι μία κακή συνήθεια, η τροφή χάνει τον πραγματικό χαρακτήρα της σωστής θρέψης και μετατρέπεται σε απλό καύσιμο.
2. Όποτε σας είναι εύκολο, καλό θα ήταν να ξεκινούσατε το κυρίως γεύμα σας με μία σούπα. Είναι σίγουρο ότι θα φάτε 20% λιγότερο από όσο θα τρώγατε κανονικά. Τώρα μάλιστα που είναι χειμώνας, οι λαχανόσουπες είναι must.
3. To παλιό, παραδοσιακό «μυστικό» περί μικρών πιάτων, ισχύει και σήμερα. Αγοράστε το προσωπικό σας πιάτο, σε μεσαίο μέγεθος, αγαπήστε το και γεμίστε το. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε και τον προσωπικό σας θερμιδομετρητή.
4. Κρύψτε τους πειρασμούς. Όσο πιο μακριά βρίσκονται οι σοκολάτες, τα κέικ και οι καραμέλες, τόσο λιγότερες είναι οι ευκαιρίες που θα έχετε για να τσιμπολογήσετε άσκοπα.
5. Η πλήξη είναι εχθρός της δίαιτας. Στο δίλημμα καναπές ή περίπατος, κάντε το δεύτερο. Ακόμη κι αν βρέχει, έχει κρύο ή δεν έχετε και πολύ τα κέφια σας, πάρτε δυνάμεις και βγείτε στο δρόμο. Το όφελος θα είναι μόνο δικό σας.
24wro.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan