Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αποκαλύψεις για το μοναστήρι της Λιονάκη

Ερωτικά γράμματα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, λάπτοπ, φωτογραφικές μηχανές, αλλά και λίρες από τάματα πιστών είχαν στις αποσκευές τους οι νεαρές μοναχές που έφυγαν από το μοναστήρι, στο οποίο κάποτε ήταν και η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη. Η περιγραφή των γονιών των πρώην μοναχών για τη ζωή τους στο μοναστήρι φαίνεται να ξεδιπλώνει ένα αμαρτωλό κουβάρι που η αρχή του και το τέλος του βρίσκεται στα χέρια του ηγούμενου του μοναστηριού.

«Η κόρη μου ήρθε στο σπίτι μετά από δύο χρόνια παραμονής της σε αυτό το μοναστήρι. Παρόλο που προσπαθήσαμε πολύ να τη συνετίσουμε, γιατί είχαμε πληροφορίες για ύποπτο παρελθόν του συγκεκριμένου μοναχού. Είχε ορκιστεί μοναχή και όσο έμενε εκεί ήταν ένας αλλόκοτος άνθρωπος. Δεν είχε μέσα της αγάπη, δεν ήθελε να την αγγίζουμε όταν καμιά φορά την επισκεπτόμασταν, ήταν αγριεμένη και κουβαλούσε τη φωτογραφία του ηγούμενου μαζί της όπου κι να πήγαινε. Απ' ότι κουβεντιάσαμε και με άλλους γονείς το ίδιο έκαναν και τα δικά τους παιδιά. Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε, επισκεφθήκαμε τότε τον ακόλουθο του αρχιεπισκόπου Κρήτης και ζητήσαμε τη βοήθειά του. Εκείνος κούνησε το κεφάλι του και μας είπε : «πάλι τα ίδια κάνει αυτός;»...


«Ανησυχήσαμε πιο πολύ, αλλά δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να πάμε στο νοσοκομείο όπου ήταν η κόρη μας αναίσθητη. Τρελαθήκαμε. Το παιδί ήταν αμίλητο για καιρό, αδύναμο και οι γιατροί έλεγαν ότι δε μπορούσαν να βρουν τι είχε. Μετά από καιρό μάθαμε από την ίδια, όταν πια επέστρεψε στο σπίτι ότι ο ηγούμενος τους επέβαλε σκληρές ασκήσεις και τιμωρίες. Φανταστείτε ότι την έβαζε να κάνει την κουτσή και τη μουγκή και να είναι όρθια με τις ώρες, χωρίς να κουνιέται ή να αλλάζει θέση. Αυτά είναι τρελά πράγματα που δεν τα βάζει ανθρώπινος νους. Μια από τις φορές που μας ζήτησε να πάμε να την πάρουμε, μπροστά στα μάτια μας την έβαλε μέσα στο ιερό και της μίλαγε για μισή ώρα. Μετά βγήκε η κόρη μου και μας είπε να φύγουμε και να μην την περιμένουμε. Όταν τελικά μετά από μήνες ξαναπήρε την απόφαση να φύγει, φαίνεται ότι δεν άντεξε άλλο. Όταν ήρθε στο σπίτι , άνοιξε το στόμα της και μας είπε τραγικές λεπτομέρειες . Έφερε μαζί της τα ερωτικά γράμματα και όλα τα δώρα που της είχε κάνει και μίλησε πρώτα στην αδελφή της και μετά σε μας.»

Δεν είναι όμως μόνο η μητέρα της 23χρονης νεαρής πρώην μοναχής που καταγγέλλει την περίεργη σχέση που είχε η κόρη της με τον ηγούμενο και το μοναστήρι. Απελπισμένες είναι και άλλες οικογένειες στην Κρήτη με την δράση του αρχιμανδρίτη Απόστολου, ηγούμενου της μονής στη Χερσόνησο Λασιθίου.

Το μοναστήρι που έγινε γνωστό λόγω του εγκλεισμού της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη και των αντιδράσεων από την οικογένειά της είναι πλέον η... πέτρα του σκανδάλου .
Μέχρι τον εισαγγελέα έχουν φτάσει οι καταγγελίες για τη δράση του μοναχού Απόστολου, αλλά και για την παρουσία γυναικών που δεν είναι μοναχές, αλλά μένουν στο μοναστήρι και ελέγχουν τη ζωή των κοριτσιών.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan