Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στη... σέντρα οι ομάδες για τη βία

Ευθεία βολή στις ΠΑΕ και στις ΚΑΕ για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα εξαπέλυσε χθες ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, στη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με τίτλο «Οχι στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

«Το πρόβλημα της βίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ», υποστήριξε ο αρχηγός της Αστυνομίας και συνέχισε με τα εξής ρητορικά ερωτήματα: «Αναλαμβάνουν οι ανωτέρω την ευθύνη των οπαδών τους; Εχουν κάμερες στους αγωνιστικούς χώρους; Προσλαμβάνουν κατάλληλο προσωπικό ασφαλείας; Διαθέτουν τις υποδομές που προβλέπει ο νόμος; Υποδαυλίζουν ορισμένοι και ενθαρρύνουν με τον τρόπο τους τις παράνομες συμπεριφορές;».
«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σχέσεις με ακροδεξιούς κύκλους και σχέσεις με τον χώρο των αντιεξουσιαστών» τόνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στην αθλητική βία......

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σχέσεις με ακροδεξιούς κύκλους και σχέσεις με τον χώρο των αντιεξουσιαστών» τόνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στην αθλητική βία.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε επίσης ότι η αθλητική βία και ο χουλιγκανισμός «είχαν πάντα εκλεκτικές συγγένειες με ομάδες που λατρεύουν τη βία». Προσέθεσε μάλιστα ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σχέσεις με ακροδεξιούς κύκλους και για σχέσεις με τον χώρο των αντιεξουσιαστών».

Αναφερόμενος στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε: «Η στάση μας είναι ξεκάθαρη: κάθε φορά που προκύπτουν επαρκή και τεκμηριωμένα στοιχεία για βιαιοπραγία και κακομεταχείριση πολίτη υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις».

Για τη βία των ένοπλων οργανώσεων ο αρχηγός της Αστυνομίας έκανε την εξής επισήμανση: «Ο νέος κύκλος αίματος είναι πολύ πιο άγριος και πολύ πιο επικίνδυνος, όχι μόνο για τις ανθρώπινες ζωές αλλά και για τη χώρα».

Πρόληψη
Στην παρέμβασή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε ότι «το κλειδί της καταπολέμησης της βίας βρίσκεται στην πρόληψη» και προσέθεσε ότι τα ισχυρά αντίδοτα στη βία είναι η ισονομία, η ισοπολιτεία και η δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος είπε τα εξής σχετικά με την αστυνομική βία:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Λέμε όχι στους ανεκπαίδευτους και στους ασυνείδητους υπαλλήλους, τυφλά όργανα της εκάστοτε εξουσίας και απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας λογικές και συμπεριφορές «ράμπο»».

Τόνισε επίσης ότι «έχουμε όλοι μας ιερή υποχρέωση να οδηγήσουμε τη βία στην απομόνωση, όπου κι αν αυτή απαντάται».

Για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα η ΠΟΑΣΥ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο για το θέμα της διαχείρισης των φιλάθλων όσο και για προληπτικά μέτρα και για μέτρα στα γήπεδα.

Στο πρόβλημα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, καθώς και στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, αναφέρθηκαν και άλλοι ομιλητές.

ethnos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan