Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αντιρρήσεις ΣΕΒ για μειώσεις τιμών

"Δεν μπορώ να λύσω την εξίσωση, πώς όταν έχω 5% κέρδος μπορώ να μειώσω 30% τις τιμές", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απαντώντας έτσι έμμεσα στην προτροπή του υπουργού για μείωση των τιμών κατά 30%.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι πρέπει να εξετάζουμε το 100% των δαπανών του καταναλωτή και όχι ένα τμήμα τους και υποστήριξε πως οι περισσότερες από τις δαπάνες αυτές καθορίζονται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος με τους φόρους, τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, τα κλειστά επαγγέλματα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές τιμών.... Ελλάδας- Ευρώπης τόνισε ότι "όλα αυτά λύνονται με τον ανταγωνισμό και ότι ο ίδιος μίλησε επιχειρηματικά, ενώ ο υπουργός μιλά πολιτικά".

Ανέφερε ακόμη, για το ίδιο θέμα, ότι η χώρα χρειάζεται σφριγηλές επιχειρήσεις που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και πληρώνουν μισθούς, φόρους και εισφορές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι "η κρίση δεν κλείνει μόνο επιχειρήσεις αλλά ανοίγει παράθυρα και ευκαιρίες ώστε να βγούμε γρηγορότερα από αυτήν", καθώς και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής του ΣΕΒ και των άλλων φορέων της επιχειρηματικότητας και της αγοράς στην αλλαγή του κλίματος.

Χαρακτήρισε χρήσιμη και ουσιαστική τη συνάντηση με τον ΣΕΒ στην οποία όπως είπε, ο ίδιος περιέγραψε τις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και ο Σύνδεσμος έθεσε τα προβλήματα των επιχειρήσεων.

"Στο δίλημμα ανάπτυξη ή χρεοκοπία, απαντάμε ανάπτυξη με δυναμισμό, νέες θέσεις εργασίας, εξωστρέφεια και καινοτομία", κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan