Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κατολισθητικά φαινόμενα στην ε.ο. Τρικάλων - Άρτας

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
Οι τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο σύνολο του νομού είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στον ορεινό όγκο των Τρικάλων.
Ειδικότερα από το βράδυ της Τετάρτης έως και χθες το πρωί παρέμεινε κλειστή η εθνική οδός Τρικάλων – Άρτας στο 60ο χλμ. στη διασταύρωση με τη Νέα Πεύκη εξαιτίας των κατολισθητικών φαινομένων που προέκυψαν μετά τις βροχοπτώσεις.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της νομαρχίας, αλλά και ιδιωτών για το καθαρισμό του οδοστρώματος ενώ την περιοχή επισκέφτηκε και ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Ντίνος Κοτρώνης, ο οποίος μετά τη συνεργασία με την Αστυνομία έδωσε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, έτσι ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα ανάλογα με εκείνα των Τεμπών.
Τα συνεργεία προχώρησαν στην απομάκρυνση των χωμάτων και των βράχων ενώ παρέμειναν έως και χθες στο σημείο, καθώς το φαινόμενο βρισκόταν σε εξέλιξη και θεωρούνταν απαραίτητη η παρουσία τους εκεί, για να επέμβουν άμεσα, αν κρινόταν σκόπιμο.
Ο κ. Κοτρώνης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί και στη συνέχεια να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες, είτε κατασκευής ειδικού τοιχίου, είτε τοποθέτησης πλέγματος για τη συγκράτηση πετρών και χωμάτων.
Σημειωτέον ότι ανάλογο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν στη συγκεκριμένη περιοχή.

e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan