Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Λατινικά και Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στη Βρετανία


Εμείς τα σνομπάρουμε οι Ευρωπαίοι τα προωθούν

Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα περισσότερα σχολεία έχουν καταφέρει να ταυτίσουν τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά με την λέξη «αγγαρεία» στους μαθητές, στην Ευρώπη γίνεται προσπάθεια τα Aρχαία Eλληνικά και τα Λατινικά να είναι στη διδακτέα ύλη 100 δημόσιων σχολείων, μέχρι το 2020.

Το νεοσυσταθέν ίδρυμα Classics for all δημιουργήθηκε, όπως μαρτυράει το όνομά του, για να ξεκλειδώσει στα νέα παιδιά τους κλασσικούς φιλοσόφους της Αρχαίας Ελλάδας και τον Ρωμαϊκό Πολιτισμό...


Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος classicsforall.org.uk «Κάθε παιδί στην Αγγλία έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση, μελετώντας τους κλασσικούς φιλοσόφους».

«Η δυναμική του αρχαίου κόσμου παίζει σημαντικό ρόλο σήμερα, στη γλώσσα, στα πολιτικά πιστεύω και στη κοινωνική φιλοσοφία.

Η γνώση των πολιτισμών του παρελθόντος, εξοπλίζει κάθε σύγχρονο άνθρωπο με κάτι ξεχωριστό, τη βαθιά και διαφωτιστική κατανόηση της αλληλεπίδρασης Δύσης και Ανατολής καθώς και της ρίζες όλων των πολιτισμών που τώρα αποκαλούμε μοντέρνες κοινωνίες» δηλώνει η επικεφαλής της κίνησης, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς.


newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan