Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κάρτα Πολίτη με αντιδράσεις


Μέχρι τον Δεκέμβριο θα διαρκέσει ο διάλογος για την Κάρτα του Πολίτη, που στόχο έχει να απλοποιήσει τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και να αντικαταστήσει τη χρήση εγγράφων. Η στάση της εκκλησίας και οι αντιδράσεις

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου μπαίνει από σήμερα Δευτέρα η πολυσυζητημένη κάρτα του Πολίτη, μετά από εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, αλλά και ο τρόπος χρήσης της, για την ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών...

Στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού θα τεθούν οι υπηρεσίες που θα καλύπτει, το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας της, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναφέρει ότι "τα ΚΕΠ που θεσμοθετήθηκαν πριν αρκετά χρόνια απλοποίησαν και επιτάχυναν σε σημαντικό βαθμό τις συναλλαγές του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση, αλλά δεν μπόρεσαν να εξαλείψουν χρόνιες παθογένειες".

Η κάρτα του Πολίτη αντίστοιχα θέτει τα βασικά θεμέλια για τη ταχύτατη μετάβαση στη νέα μετά-ΚΕΠ εποχή, για τη μετάβαση στην ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση.

Μετά τις εντονότατες επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι "γνώμονας στο σχεδιασμό, τη διαμόρφωση και την υλοποίηση της κάρτας Πολίτη είναι η απαρέγκλιτη προσήλωσή στην προστασία των δικαιωμάτων, των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών".

Οι στόχοι και σκοποί της χρήσης της κάρτας του Πολίτη είναι:

*Θα αξιοποιείται για τη φυσική ταυτοποίηση των πολιτών αντικαθιστώντας το υπάρχον Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Ο πολίτης θα έχει μόνον ένα έντυπο, την Κάρτα Πολίτη, η οποία θα χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής του και θα οδηγήσει στη σταδιακή αντικατάσταση πληθώρας προσωπικών εγγράφων και πιστοποιητικών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

*Θα αποτελέσει το βασικό μέσο για την ταχεία ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων και συναλλαγών των πολιτών με το Δημόσιο Τομέα.

Στάση αναμονής τηρεί η εκκλησία που περιμένει τις επίσημες προτάσεις της Πολιτείας. Ωστόσο έχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί κάρτα που θα αναγράφει με οποιοδήποτε τρόπο τον αριθμό "666".

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις εξωεκλησιαστικών κύκλων, που κάνουν λόγο για χάραγμα του θηρίου, ενώ πέρα από την εκκλησία, πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για προσπάθεια φακελώματος.


news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan