Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτόματοι πωλητές... με μνήμη

Ό,τι δεν μπορείτε να φανταστείτε προσφέρουν οι αυτόματοι πωλητές στην Ιαπωνία. Από μπανάνες, ομπρέλες, έως ποτά, τσιγάρα και εισιτήρια είναι στη διάθεση των Ιαπώνων ανά πάσα στιγμή.

Μάλιστα, κάποιο αυτόματοι πωλητές έχουν «μνήμη» και μπορούν να αναγνωρίσουν τους πελάτες, προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν καλύτερα. Περίπου πέντε εκατομμύρια αυτόματοι πωλητές βρίσκονται σκορπισμένοι σε όλη τη χώρα και οι μισοί από αυτούς πουλάνε ζεστά ή κρύα ποτά, ξεπερνώντας τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις...

Με την πάροδο των χρόνων, οι αυτόματοι πωλητές γίνονται ολοένα και πιο «έξυπνοι», χάρη στη φαντασία των δημιουργών τους και την πρόοδο της τεχνολογίας. Έτσι υπάρχουν πλέον αυτόματοι πωλητές λουλουδιών στα νοσοκομεία, φρούτων στους σταθμούς, αλλά και... χρησμών έξω από ναούς.

Ορισμένα από τα μηχανήματα αυτά παρέχουν και πληροφορίες, όπως για παράδειγμα αντιμετώπισης των σεισμών. Υπάρχουν μάλιστα αυτόματοι πωλητές που είναι προγραμματισμένοι να προσφέρουν δωρεάν ποτά σε πληγείσες περιοχές.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους αυτόματους πωλητές είναι αυτοί που αναγνωρίζουν το προφίλ των πελατών και επιλέγουν το ποτό που τους ταιριάζει. Τα μηχανήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με κρυφή κάμερα και τοποθετήθηκαν στον πολυσύχναστο σταθμό Σιναγκάουα στο Νότιο Τόκιο.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan