Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Προκλητικά παχυλές αποζημιώσεις για πρώην Ευρωπαίους Επιτρόπους


Στο μάθημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διδάσκεται στα σχολεία και δίνει ιδέες στους μαθητές, προκειμένου να επιλέξουν τη μετά το σχολείο σταδιοδρομία τους, μάλλον θα πρέπει να προστεθεί και το “επάγγελμα” του Ευρωπαίου Επιτρόπου. Κι αυτό γιατί, όπως φαίνεται, πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση οικονομικής αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια της θητείας, αλλά και κατά το διάστημα που μεσολαβεί, μεταξύ της λήξης της και την ανεύρεση νέας εργασίας. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland (23/09), πρώην Ευρωπαίοι Επίτροποι συνεχίζουν να λαμβάνουν προκλητικά “γενναιόδωρες” αποζημιώσεις, προκειμένου να ενισχύονται στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία μετά το τέλος της θητείας τους, ακόμη κι αν έχουν ήδη μια άλλη μισθωτή δραστηριότητα...

Συνολικά “17 πρώην αξιωματούχοι λαμβάνουν ακόμη αποζημιώσεις ύψους τουλάχιστον 96.000 ευρώ ετησίως, μολονότι είχαν εδώ και πολύ καιρό μια θέση λομπίστα ή κάποια πολιτική θέση. Ένας από αυτούς τους +διπλο-κερδισμένους+ είναι ο πρώην Επίτροπος Ανταγωνισμού, Τσάρλι ΜακΚρίβι”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Ιρλανδός πρώην Επίτροπος φέρεται να συνεχίζει να λαμβάνει προσωρινή αποζημίωση ύψους περίπου 11.000 ευρώ το μήνα, πέραν των αποδοχών του ως μέλος του συμβουλίου επιτήρησης της αεροπορικής εταιρίας Ryanair όπου απασχολείται, μετά την αποχώρησή του από τις Βρυξέλλες.

Οι αποδοχές αυτές υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε σχεδόν 47.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα, ο ΜακΚρίβι δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Από την πλευρά του, ο Μαλτέζος πρώην Επίτροπος Αλιείας, Τζο Μποργκ, παραδέχτηκε ότι λαμβάνει επίσης 11.000 το μήνα, ενώ εργάζεται σε ευρωπαϊκό λόμπι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

“Οι πρώην Ευρωπαίοι Επίτροποι έχουν δικαίωμα επί τρία χρόνια να λαμβάνουν το 40% έως 65% του βασικού μισθού τους, τουλάχιστον 20.278 ευρώ μηνιαίως”, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Το ποσό αυτό “βοηθάει τους πρώην Ευρωπαίους Επιτρόπους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος στην εφημερίδα.


cosmo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan