Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πτυχιούχος στριπτηζέζ: Σύντομο ανέκδοτο;


Οι καλλονές της νύχτας αφήνουν το look «ταπεινή και καταφρονεμένη» και υιοθετούν την εικόνα «το κάνω για τα λεφτά και έχω και Mάστερ»!

«Για τα λεφτά τα κάνεις όλα». Ο στίχος από το παλιό λαϊκό άσμα ταιριάζει γάντι στις επαγγελματίες στριπτιζέζ. Ανέκαθεν οι εν λόγω καλλονές πουλούσαν τα κάλη τους, προς τέρψη του ανδρικού κοινού, και καρπώνονταν το όφελος, που ήταν οικονομικό. Οι πιο έξυπνες από αυτές μάλιστα, κατάφεραν να φύγουν από το χώρο έχοντας φτιάξει περιουσία...

Έως τώρα υπήρχε η αντίληψη ότι οι περισσότερες από τις καλλίγραμμες κούκλες της νύχτας, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τη φαλλοκρατική κοινωνία. Ότι για ένα κομμάτι ψωμί, ούτε λίγο ούτε πολύ, εξαναγκάζονται να ξεγυμνώνονται μπροστά στα αδηφάγα ανδρικά βλέμματα και ότι κινούνται, αν το αφεντικό προστάξει, ακόμα και στα όρια της πορνείας. Ότι υπάρχουν κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο και ότι οι συγκεκριμένες δεσποινίδες περνούν τον χρόνο τους ανάμεσα στις πασαρέλες των στριπτιτζάδικων και στα κρεβάτια αρσενικών με γεμάτο πορτοφόλι και με όρεξη για τρελίτσες!

Ασφαλώς και ξέρεις ότι όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, ισχύουν. Έρχεται όμως μια έρευνα από καθηγήτριες του πανεπιστημίου του Ληντς στην Βρετανία, για να αναδείξει και μια άλλη πραγματικότητα. Η νέα γενιά στριπτιζέζ, κάνει το εν λόγω επάγγελμα, όχι από ανάγκη, αλλά από επιλογή!
Κοινώς, είναι πολλά τα λεφτά… Άρη. Δεν είναι λίγα λοιπόν τα καλλίγραμμα κορίτσια, που αφήνουν στην άκρη αναστολές, φοβίες και κοινωνικά ταμπού και αποφασίζουν να τα κονομήσουν σε εποχή ανεργίας και κρίσης, κάνοντας παράλληλα και το κέφι τους.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 300 strippers, έδειξε επίσης ότι αρκετές από αυτές όχι μόνο δεν είναι από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, αλλά αντίθετα διαθέτουν και πτυχίο! Μάλιστα, ένα ποσοστό εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του! Να την έχεις δίπλα σου στο πανεπιστήμιο όλη μέρα και το βράδυ να την πετυχαίνεις στο στριπτιτζάδικο που έχεις πάει με τους κολλητούς σου, πάει πολύ! Ας δούμε όμως κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία της έρευνας:

• 76,4% δηλώνουν χαρούμενες από τη δουλειά τους.
• Μόλις μία από τις 300 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε δυσαρεστημένη.
• Το 84,4% βαθμολόγησε τη δουλειά της stripper με βαθμό άνω του 5, με άριστα το 10.
• 1 στις 4 γυναίκες, το 25% δηλαδή της έρευνας, διαθέτει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
• Το 31%, δηλαδή μία στις τρεις δεσποινίδες, ενώ εργάζεται συνεχίζει και τις σπουδές της.
• Το 14% εργάζεται για να σπουδάσει.
• Το 6% εργάζεται γιατί θέλει να έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει το μεταπτυχιακό που παρακολουθεί.
• Το νυχτοκάματο φτάνει κατά μέσο όρο τα 350 ευρώ. Αρκετές από τις γυναίκες που ρωτήθηκαν, παραδέχτηκαν ότι το ετήσιο εισόδημά τους κυμαίνεται από 30.000 – 60.000 ευρώ (σκέψου πόσα παίρνεις εσύ με συνεχόμενα 12άωρα στο γραφείο και μετά τα ξαναλέμε.)

Σχεδόν όλα τα κορίτσια παραδέχτηκαν ότι υπάρχει ένα θέμα ελλιπούς ασφάλειας, για να μην τα παρουσιάζουμε και όλα ρόδινα. Αρκετές υποστήριξαν ότι γνωρίζουν περιπτώσεις βιασμών, είτε από τους εργοδότες, είτε από τους πελάτες, όπως και περιπτώσεις που τα αφεντικά τους δεν τους δίνουν όλα τα φιλοδωρήματα.

Σε γενικές γραμμές όμως δεν θέλουν να αποχωριστούν αυτή τη δουλειά, γιατί θεωρούν ότι τα λεφτά είναι πολύ καλά. Η λογική «βλέπεις αλλά δεν ακουμπάς», που ισχύει στην Βρετανία, τις κάνει να νιώθουν σχετικά ασφαλείς.


menslounge

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan