Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πόνος των Δημάρχων, νυν και πρώην, τα κροκοδείλια δάκρυα και η επόμενη μέρα των Δημοτών Φαρκαδονας - Οιχαλίας (πλημμυροπαθείς).

Το Σάββατο 11-09-2010 αποτυπώθηκαν για άλλη μια φορά, σε εξαιρετικά μεγάλες ζημιές, αποδεικνύοντας περίτρανα τα μεγάλα λάθη των τοπικών αρχών, κυρίως των Δημοτικών αρχών 2002-2006. Τα αποτελέσματα γνωστά, χιλιάδες στερέματα αγροτικών εκτάσεων με παραγωγές, ποιμνιοστάσια σε ολοκληρωτική καταστροφή, καταστήματα σε απόγνωση που πνίγηκαν στα λασπόνερα, μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί αγροτικοί δρόμοι, φράγματα-μαϊμού διαλυθήκαν με κακοτεχνίες και τα αναχώματα του 1930. Τα αναχώματα στο Δήμο Οιχαλίας, επίσης και το φράγμα της κρήνης και δυο φράγματα στη θέση Παπαδόπουλοι, χωρίς να αναλάβουν κάποιοι ευθύνη των πράξεων τους, αντί να σφυρίζουν αδιάφορα για άλλη μια φορά επιρρίπτοντας ευθύνες ότι φταίει ο κακός τους ο καιρός !

Παρελαύνοντες στο τόπο του εγκλήματος, αυτοί που εκλεχτήκαν και ξανά εκλεχτήκαν Δήμαρχοι, μας εγγυώνται τώρα ότι στο μέλλον θα συνεχίσουν το έργο τους. Για ποια έργα μιλάνε; Έργα βιτρίνας ή έργα υποδομής που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα; Για τα προηγούμενα έργα τους δεν απολογήθηκαν, δεν είχαν σχέδιο έστω μια μελέτη. Για την ανάγκη την αντιπλημμυρικών έργων, για καθαρισμό καναλιών, σχέδιο για όλη την περιοχή, έτσι ώστε την επόμενη φορά να μην θρηνήσουμε θύματα...


Προτείνουμε και προβληματιζόμαστε, στο μέλλον, να φροντίζουν να συνεργάζονται με τους φορείς του Δήμου του Καλλικράτη προκειμένου να έχουμε ένα αισιόδοξο μέλλον για το ζωικό και φυτικό Κεφαλαίο της περιοχής.

1. την αποκατάσταση αποζημίωσης καταστημάτων, παραπέμποντας τις ζημιές στα ακραία καιρικά φαινόμενα, και όχι με τον Νομο για αποφυγή αποζημιώσεων απλών βροχοπτώσεων.

2. την αποκατάσταση που έχει υποστεί ζημιές το οδικό δίκτυο και να δοθούν γρήγορα στην κυκλοφορία των Δημοτών.

3. Ζητάνε για άλλη μια φορά να κηρυχθεί η περιοχή Φαρκαδονας, ως πλημμυροπληκτη ώστε οι αποζημιώσεις να δίνονται γρηγορότερα και όχι όπως άλλες φορές. πχ το 2008 που καταλογίστηκαν ως απλή βροχόπτωση χωρίς να λάβουν αποζημιώσεις τα καταστήματα που υπέστη ζημιές.

4. Ζητάμε για άλλη μια φορά την ευθύνη των Δημάρχων για τα κακότεχνα φράγματα Φαρκαδονας και Οιχαλίας και να κληθούν για παράβαση των καθηκόντων τους από τον εισαγγελέα ώστε να αποκαταστήσουν με δικά τους χρήματα τα φράγματα που ήταν και η αιτία για περισσότερα νερά στην περιοχή Φαρκαδονας - Οιχαλίας .

5. Οι αποζημιώσεις των πληγέντων του φυτικού και ζωικού Κεφαλαίου να είναι 100 % . Επίσης των καταστημάτων πλημμυροπαθών με ζημιές που υπέστησαν, εγκαταστάσεις και λοιπά.

6. πάγωμα όλων των υποχρεώσεων, πχ, τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς.

7. Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση των φραγμάτων και αναχωμάτων που κατέρρευσαν με πραγματικές μελέτες και σχέδιο με αποφυγή άλλων πλημμυρών για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Τέλος την εποχή που τα έσοδα μας έχουν μειωθεί κατά 70%, με ότι αυτό συνεπάγεται, αντιμετωπίζουμε ακόμη και δυσκολίες στα παγία έξοδα με τις εκτιμήσεις των ζημιών να δοθούν όσο το γρηγορότερο δυνατόν από την Πολιτεία οι αποζημιώσεις. Ελπίζουμε να μην ξανά συμβούν κάτι τέτοια στην περιοχή μας, διότι ο λαός έχει ξυπνήσει και τα βλέπει και του γυρίζει το μυαλό του και γουρλώνει τα ματιά του και πιστεύει μέσα του ότι μια επιλογή υπάρχει: η ρήξη με τα διαχρονικά κατεστημένα εναντία στις συντεχνίες Δημάρχων και έργων χωρίς αντίκρισμα που προκλητικά κάποιοι από αυτούς “πλουτίζουν” με μόνιμα θύματα τους Δημότες της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδονας. Η υπανάπτυξη της περιοχής μας δεν θα το επιτρέψουμε και δεν θα περάσει. Και να πάψουν να περνούν τους παχυλούς μισθούς τους χωρίς αντίκρισμα.



ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ 20-09-2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Β.Ε

ΝΑΤΣΙΝΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan