Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Trancendence - Γρήγορο, πανέμορφο και οικολογικό


Το πρώτο superyacht που σέβεται το περιβάλλον

Και το όνομα αυτού, Transcendence, δηλαδή πέρα από τα όρια του αισθητού κόσμου. Η επιλογή του ονόματος είναι στ’ αλήθεια εξαιρετική και απόλυτα επιτυχημένη. Το νέο υπερ – γιότ της Mercedes είναι εντυπωσιακό, είναι μια πραγματική οπτασία, αλλά το κυριότερο είναι φτιαγμένο για να προσέχει το περιβάλλον που κινείται και απευθύνεται. Πρόκειται για ένα νέο superyacht που το χαρακτηριστικό του είναι οι μηδενικές εκπομπές άνθρακα...

Η συνεργασία της Mercedes – Benz και της Porsche στο επίπεδο της μηχανής, απέδωσε καρπούς και το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Το Blue Tec σύστημα της Mercedes δίνει την ευκαιρία στον κινητήρα να λειτουργήσει χωρίς πετρέλαιο και το σύστημα KERS της Porsche προσθέτει την υβριδική υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να σκίσει τα κύματα το ολοκαίνουργιο superyacht.

Το αποτέλεσμα ταράζει τα νερά στο χώρο των μεγάλων και high – class σκαφών, καθώς δεν υστερεί καθόλου σε ταχύτητα συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του, αφού μπορεί να πιάσει maximum τους 25 κόμβους.

Ο κατασκευαστής του, ο Βρετανός Richard Sauter, ξέρει ότι το δημιούργημά του, κάνοντας χρήση της ειδικής μπαταρίας λιθίου που διαθέτει, μπορεί να κινείται σε χαμηλές ταχύτητες, χωρίς να προκαλεί την παραμικρή μόλυνση. Άρα είναι η χαρά των λιμανιών.

Με μήκος που ξεπερνά τα 50 μέτρα, το Transcendence μπορεί να φιλοξενήσει 10 καλεσμένους και χρειάζεται 12μελές πλήρωμα. Εννοείται, ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ανέσεις που παρέχει στους επιβάτες του, καθώς απευθύνεται στα πιο ακριβά πορτοφόλια.

Τα παρθενικά του ταξίδια αναμένεται να τα ξεκινήσει άμεσα και άρα, υπάρχουν πιθανότητες, να το ανταμώσεις σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά που θα κάνεις τις διακοπές σου αυτό το καλοκαίρι.


menslounge

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan