Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Είμαι ομοφυλόφιλος και θα διεκδικήσω την πρωθυπουργία»


Τηλεοπτική συνέντευξη του αριστερού περιφερειάρχη της Απουλίας, Νίκι Βέντολα, κατά την οποία δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και προτίθεται να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς, προβάλλουν και σχολιάζουν, σήμερα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βέντολα, στη συνέντευξή του σε σατιρική εκπομπή του τηλεοπτικού ομίλου Μέντιασετ (ιδιοκτησίας του Μπερλουσκόνι), σημείωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του, η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησής του, θα ήταν η απάλειψη των διαφόρων μορφών έκτακτης απασχόλησης...


Σε ερώτηση αν από τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας των τελευταίων 60 χρόνων ήταν κάποιος ομοφυλόφιλος, ο περιφερειάρχης της Απουλίας απάντησε «ασφαλώς και υπήρξε gay πρωθυπουργός, χριστιανοδημοκρατικής ταυτότητας, αλλά δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να αποκαλύψω το όνομά του».

Ο 52χρονος επικεφαλής του μικρού αριστερού κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» επανεξελέγη -για δεύτερη φορά- περιφερειάρχης της Απουλίας, της νότιας ιταλικής περιφέρειας με πρωτεύουσα το Μπάρι. Στις εκλογές για το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη των προοδευτικών, κατάφερε να υπερισχύσει του ανθυποψήφιου του, τον οποίο υποστήριζε ο ισχυρός άνδρας του «Δημοκρατικού Κόμματος», Μάσσιμο Ντ' Αλέμα.

Τώρα ζητά να γίνουν σύντομα εκλογές για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού όλης της κεντροαριστεράς και δηλώνει βέβαιος ότι μπορεί να τις κερδίσει.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής αν, για να κερδίσει τις εκλογές, θα ήταν διατεθειμένος να βγάλει το μικρό σκουλαρίκι, που φορά στο αριστερό του αυτί, ο Βέντολα απάντησε «όχι, διότι κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την ταυτότητά μου με ένα είδος περίεργου καμουφλάζ. Είμαι το κομμάτι, που λείπει για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πάζλ της κεντροαριστεράς».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, οι επαφές της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, έσπασαν το ρεκόρ. Ξεπέρασαν τις 230.000 έναντι των 227.000 του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan