Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Διαφάνεια και ελληνικό ποδόσφαιρο...


Από τον Ζoupinio
Το ποδόσφαιρο στην ελληνική κοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό το αποδεικνύουν οι πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Μαρινάκη οι οποίες έτριξαν τα θεμέλια μίας 20ετούς φιλίας με τον πρόεδρο του Παναθηναικού Κ. Πατέρα.
Ακούγοντας λοιπόν τον Κ. Μαρινάκη να δηλώνει με περίσσια αποφασιστικότητα ότι "για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει πρώτα να το ξεβρομίσουμε από ένα παρακράτος διαιτητών και παραγόντων", αναρωτήθηκα κατά πόσο υπάρχει αυτή η διάθεση από τις μεγαλύτερες και οικονομικά ισχυρότερες ομάδες του...
 ελληνικού πρωταθλήματος....

Το εύκολο και λιγότερο φρόνιμο και συνάμα ουτοπιστικό θα ήτανε να δεχθώ άκριτα τις δηλώσεις του Κ. Μαρινάκη, γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα προηγούμενα χρόνια αυτό το παρακράτος που τώρα ενοχλεί τον πρόεδρο του Ολυμπιακού λειτουργούσε υπέρ της ερυθρόλευκης ομάδας. Ίσως πλέον αυτό το παρακράτος η "παράγκα" σύμφωνα με την οπαδική γλώσσα να είναι πλέον υπό τον έλεγχο του Κ. Πατέρα αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια κάτι τέτοιο γιατί έχουμε μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις.
Είναι σε όλους φανερό ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει έντονο παρασκήνιο ότι όντως υφίσταται αυτό το παρακράτος και ότι σε ένα πιο γενικό επίπεδο οι θεσμοί του ελληνικού ποδοσφαίρου νοσούν. Άλλα πολύ δύσκολα θα αλλάξει η παραπάνω κατάσταση γιατί πολύ απλά οι ομάδες είναι ΠΑΕ δηλαδή επιχειρήσεις και αυτό συνεπάγεται ότι οι πρόεδροι και οι μέτοχοι μιας ομάδας βάζουνε χρήματα από την τσέπη τους και είναι απολύτως λογικό στους κανόνες των επιχειρήσεων να χρησιμοποιείς θεμιτά και πολλές φορές αθέμιτα μέσα για να μην χάσεις τα λεφτά σου. Και καλώς η κακώς οι άνθρωποι που κατέχουν τις ΠΑΕ είναι πρώτα επιχειρηματίες και μετά οπαδοί.
Υ.Γ Μακάρι το μέλλον να τα διαψεύσει όλα αυτά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan