Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κρυολόγημα προκαλεί παχυσαρκία!


Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, παιδιά που εκτίθενται σε έναν ιό κρυολογήματος σε μικρή ηλικία είναι πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκα όταν μεγαλώσουν.Ο ιός αυτός προκαλεί ρίγη και βήχα ενώ διαδίδεται μέσω βρόμικων χεριών.

Επιπρόσθετα είναι δυνατόν να επιτεθεί σε κύτταρα λίπους αναγκάζοντας τα να πολλαπλασιαστούν προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο παχυσαρκία...

Η έρευνα διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντίεγκο στην Καλιφόρνια των ΗνωμένωνΠολιτειών και οι ερευνητές εξέτασαν 124 παιδιά από 8 έως 18 ετών.

Σύμφωνα με τις μελέτες παιδιά που είχαν εκτεθεί στον ιό είχαν μεγαλύτερο βάρος από το φυσιολογικό για την ηλικία τους.

Φυσικά ακόμα οι επιστήμονες δεν μπορούν να υπολογίσουν σε τι βαθμό ο ιός οφείλεται για την εμφάνιση της παχυσαρκίας στις δυτικές κοινωνίες σε αντιπαράθεση και με άλλα αίτια όπως η μη σωστή διατροφή και η έλλειψη άσκησης.

Ο επικεφαλής της ερευνάς Δρ. Τζέφρι Σουίμερ δήλωσε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να αποδίδουμε ευθύνες για το πρόβλημα και να το κατανοήσουμε καλύτερα ούτως ώστε να επιτευχθεί τόσο η αντιμετώπιση του αλλά και η έγκαιρη πρόληψή του.

Υπογράμμισε ακόμα ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα ενισχύσουν τη θεωρία ότι η παχυσαρκία μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόλυνσης.


cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan