Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ρωσία δεν είναι μόνο τα Lada...

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία δεν παράγει μονάχα ταπεινές κατασκευές για τον λαό αλλά και supercar! Ο λόγος για την Marussia Motors η οποία πριν από περίπου δύο χρόνια είχε παρουσιάσει δύο πρωτότυπα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, τα B1 και B2 (μάλιστα το B1 συνοδευόταν και από υβριδική έκδοση που απορρίφθηκε στη συνέχεια).Τα B1 και Β2 είναι κεντρομήχανα και εξοπλίζονται με τον V6 κινητήρα της Cosworth που έχει 3,5 lt χωρητικότητα και αποδίδει 300, 360 και 420 PS. Η ισχύς μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα μεγάλη αλλά η Marussia ισχυρίζεται πως το αμάξωμα δεν ξεπερνά τους 1,1 τόνους και η διαδικασία των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,2 sec.
Η πρώτη έκθεση αναμένεται να ανοίξει στην Μόσχα στις επόμενες εβδομάδες με τις τιμές πώλησης να ξεκινούν από τις 100.000 ευρώ και σύμφωνα με την εταιρία το τμήμα παραγγελιών… έχει πάρει φωτιά...
Για αυτό και η Marussia προβλέπει πως μέχρι το 2014 θα έχει αυξήσει την παραγωγή της στις 10.000 μονάδες ετησίως συμπεριλαμβάνοντας και νέα supercar, όπως το F2 SUV για εκτός δρόμου περιπέτειες καθώς και ένα ηλεκτροκίνητο αγνώστου ταυτότητος για την ώρα.



πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan