Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Pavlos΄ Limit UP!

Είναι ποτέ δυνατόν εν μέσω οποιασδήποτε μορφής κρίσης η μετοχή μίας εμπλεκόμενης εταιρείας να παρουσιάσει άνοδο; Στο χρηματιστήριο θα θεωρούταν σκάνδαλο, αλλά στον ΠΑΟΚ είναι μία φυσιολογική εξέλιξη! Κι αυτό γιατί η “μετοχή” του Παύλου Δερμιτζάκη έχει πάρει τα πάνω της, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και τους παίκτες και φυσικά τον κόσμο να τον στηρίζουν με κάθε ευκαιρία....


Όπως γράψαμε και το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ σε επικοινωνία που είχε με τον προπονητή της ομάδας του είπε μεταξύ άλλων: “Θα έχεις τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας. Σφίξε τα λουριά”. Ενώ το πιο σημαντικό που “βγήκε” από αυτή τη συνομιλία είναι η προτροπή του “Ζαγόρ” πως “Μαζί θα βρούμε τη λύση...”. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από αυτό πως ο Δερμιτζάκης γνωρίζει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης του ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει πως με την “πλάτη” του Ζαγοράκη μπορεί να προβεί σε όποιες ενέργειες θεωρεί σωστές (πάντα σε συνεννόηση με τους διοικούντες τον δικέφαλο) για να αντιστραφεί το κλίμα και η ομάδα να μπει άμεσα σε τροχιά επιτυχιών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η “λογική” της στήριξης του Παύλου

Στον ΠΑΟΚ, βέβαια, δεν χρειάστηκε να το σκεφτούν εάν θα στηρίξουν ή όχι τον προπονητή της ομάδας σε αυτή την αρνητική καμπή του πρωταθλήματος. Ο Ζαγοράκης, όπως όλοι άλλωστε, θυμάται πως και πέρυσι υπήρξε μία παρόμοια κατάσταση με τον ΠΑΟΚ να έχει αποκλειστεί (εντελώς) από την Ευρώπη και μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο να μην έχει ούτε μία νίκη! Και την ίδια στιγμή, ο Σάντος έλεγε κάποιες φράσεις που “ενόχλησαν”, όπως: “Να μην έρθει στο γήπεδο όποιος δεν θέλει να με βλέπει”.

Τότε, ο Σάντος στηρίχθηκε. Και ήρθε η δικαίωση. Έτσι και τώρα συμβαίνει το ίδιο... Πόσο μάλλον τώρα που ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι προσωπική επιλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη. Πόσο μάλλον τώρα που οι παίκτες με τον νέο προπονητή και παρά την κακή προετοιμασία (τα λάθη του Μπερέτα που ανέλυσε και ο Γιώργος Μίνος στο άρθρο του) κατάφεραν να “παλέψουν” όλα τα ευρωπαϊκά ματς με Άγιαξ και Φενερμπαχτσέ, με θετικό απολογισμό, αφού πλέον βρίσκεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ένα κατόρθωμα που αποφέρει στο σύλλογο αρκετά έσοδα.

“Όποιος δεν μπορεί...”

Έτσι, στην προπόνηση της Τρίτης (21/9), ο Παντελής Κωνσταντινίδης ως “διάμεσο” διοίκησης-τεχνικής ηγεσίας φρόντισε να μεταφέρει στους παίκτες όσα ειπώθηκαν στην συζήτηση που προαναφέραμε... Έτσι, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είπε μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές της ομάδας: “Αυτοί που δείχνουν υπερβάλλον ζήλο στις προπονήσεις θα παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Αυτοί θα παίζουν με λίγα λόγια... Όποιος αποδειχθεί πως δεν μπορεί θα κάθεται στον πάγκο”.

“Τέρμα η περίοδος χάριτος”

Από την πλευρά του, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, -σχετικά- στην ομιλία του: “Κοιτάξτε να δείτε... Όποιος δεν ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες μου θα το καταλάβει σύντομα... Τέρμα η περίοδος χάριτος...”. Ενώ, φυσικά, την υπόλοιπη ώρα αναλώθηκε σε ανάλυση του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου εξηγώντας στους παίκτες του τι λάθη έγιναν και έμοιαζε τόσο αποκομμένη η μεσαία γραμμή από την επίθεση, ζητώντας παράλληλα να μην ξαναδεί τέτοια εικόνα.

Τον στηρίζουν και οι παίκτες

Όπως προείπαμε όμως, τον Παύλο Δερμιτζάκη δεν τον στηρίζουν μόνο ο Θοδωρής Ζαγοράκης αλλά και οι παίκτες, κάτι που φαίνεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Ντάριο Κρέσιτς και του Θανάση Παπάζογλου. Ο πρώτος τόνισε πως νιώθει πολύ καλύτερα με τον καινούριο προπονητή, ενώ υπογράμμισε πως το αμυντικό πρόβλημα είναι θέμα και των 11 ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των δύο ποδοσφαιριστών:

Ντάριο Κρέσιτς: “Με τον νέο προπονητή νιώθω πολύ καλύτερα”

“Δε μπορώ να μιλήσω για τους συμπαίκτες μου, γιατί η προπόνηση που κάνουν οι τερματοφύλακες είναι διαφορετική. Μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου και με το νέο προπονητή, νιώθω πολύ καλύτερα.. Οντως δεχόμαστε πολλά γκολ, φέτος, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι ο τρόπος που αγωνιζόμαστε και εμείς είναι διαφορετικός από ότι πέρσι. Πετυχαίνουμε και εμείς περισσότερα γκολ. Πρέπει όμως να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι για να αποφεύγουμε αυτές τις καταστάσεις. Η άμυνα δεν είναι θέμα μόνο των 3-4 παικτών που αγωνίζονται στα μετόπισθεν. Είναι θέμα και των 11 ποδοσφαιριστών και ξεκινάει από την επίθεση”.

Θανάσης Παπάζογλου: “Με στηρίζει ψυχολογικά”

“Με στηρίζει και με βοηθάει ψυχολογικά. Ειδικά μετά από εκείνο το γκολ που έχασα με την Φενέρμπαχτσε. Εξάλλου και εκείνος έπαιξε την θέση και ξέρει… Στόχος μας είναι να κάνουμε πορεία ανάλογη με την περσινή και φυσικά να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην Ευρώπη. Επαναλαμβάνω ότι τίποτα δεν χάθηκε ..Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαμε πολλά παιχνίδια. Έπρεπε να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά. Τέλος πάντων τίποτα δεν κρίθηκε και τίποτα δεν χάθηκε. Βλέπουμε πως όλοι κάνουν γκέλες”.

“Παύλο, πάρε μέτρα”

Για να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο και το “λαϊκό δικαστήριο” που στήθηκε έξω από την Τούμπα μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Παρά το γεγονός πως τα άκουσαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όταν βγήκε από τα αποδυτήρια ο Παύλος Δερμιτζάκης, αυτό που του είπαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν: “Παύλο, σε στηρίζουμε, πάρε μέτρα”.

Περιμένουν τον Μουσλίμοβιτς

Στα αγωνιστικά, όλα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Μουσλίμοβιτς συνέχισε και σήμερα το πρόγραμμα αποθεραπείας του ανεβάζοντας σιγά-σιγά ρυθμούς στην προσπάθεια του να προλάβει το επόμενο παιχνίδι στην Ξάνθη. Άλλωστε, είναι “ηλίου φαεινότερον” πως όταν απουσιάζει ο Βόσνιος από την επίθεση, υπάρχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Και για να λειτουργήσει καλύτερα ο Σαλπιγγίδης, για τον οποίον ακούστηκαν κάποια (λίγα-μεμονωμένα) παράπονα την Κυριακή, τον έχει ανάγκη.

Μόνος του γυμνάστηκε, παράλληλα, και ο Κριστιάνο που επίσης αναμένεται η επιστροφή του, αν και για αυτόν τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αφού η απουσία του από επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι “τεράστια”.

* Τέλος, όπως έγινε γνωστό, οι διοικήσεις του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποφάσισαν ότι στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δεν θα υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων. Από βδομάδα θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων τόσο αυτού του αγώνα, όσο και του ντέρμπι με τον Άρη που είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Κυριακή (3/10, 20:30).


Γιώργος Παππάς

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan