Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Νέο δίκτυο του ΟΤΕ θα προσφέρει ταχύτητες έως 50 Mbps

Άντε να δούμε...

Οπτικές ίνες για VDSL2

Δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς που ξεκινά να υλοποιεί ο ΟΤΕ θα προσφέρει στους συνδρομητές πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες 30 ή 50 Mbps. Η ανάπτυξη του δικτύου ξεκινά από τους δήμους Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.....


Το νέο δίκτυο VDSL2 ακολουθεί την αρχιτεκτονική FTTC (Fiber to the Cabinet – Οπτικές ίνες έως τον κατανεμητή). Αυτό σημαίνει ότι οι οπτικές ίνες αντικαθιστούν το χάλκινο καλώδιο από το κέντρο κάθε περιοχής έως τους κατανεμητές -τα γνωστά «καφάο».

Για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον και όπου αυτό είναι εφικτό, ο ΟΤΕ σχεδιάζει και λύσεις της αρχιτεκτονικής FTTB (Fiber to the Building), στην οποία οι οπτικές ίνες φθάνουν έως το κτίριο.

Στους πέντε δήμους από όπου θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του δικτύου, περίπου 1.000 «καφάο» συνδεδεμένα με οπτικές ίνες θα εξυπηρετούν 125.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι ταχύτητες στο κατέβασμα θα είναι 30 ή 50 Megabit/sec και 2,5 έως 5 Mbps στο ανέβασμα.

Ενδιάμεση λύση

Το Φεβρουάριο του 2008, ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης είχε ανακοινώσει σχέδιο 3 δισ. ευρώ για την εγκατάσταση οπτικών ινών σε δύο εκατομμύρια ελληνικά σπίτια (Fiber To The Home) έως το 2013.

Το σχέδιο όμως δεν υλοποιήθηκε και ο ΟΤΕ αποφάσισε να στραφεί στην ενδιάμεση εναλλακτική λύση του VDSL.

Για τη δημιουργία υποδομών οπτικών ινών νέας γενιάς, ο ΟΤΕ θα κάνει σημαντικές επενδύσεις την τριετία 2010-2012, ώστε να φέρει τις οπτικές ίνες πιο κοντά στα σπίτια των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο κορμού του ΟΤΕ αποτελείται εδώ και χρόνια εξολοκλήρου από οπτικές ίνες που ξεπερνούν τα 35.000 χιλιόμετρα πανελλαδικά» αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.
blogotsarka.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan