Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Σάλπι» ώρα για γκολ!

Ο Σάντος θα του δώσει φανέλα βασικού στο ματς της Ελλάδας με το Ισραήλ

Λένε πως το πρόβλημα ενός επιθετικού από τη στιγμή που δεν σκοράρει για αρκετό καιρό, μετατρέπεται από αγωνιστικό σε... ψυχολογικό και μόνο με την επίτευξη κάποιου γκολ μπορεί κάποιος σεντερ φορ να πάρει τα... πάνω του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πρόβλημα το έχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος θέλει να βάλει ένα τέλος στην δυστοκία που τον κυνηγά τους τελευταίους μήνες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος θα του δώσει φανέλα βασικού στο ματς της Ελλάδας με το Ισραήλ και στόχος του έμπειρου επιθετικού είναι μία νέα αρχή με γκολ, τόσο με την Εθνική μας αλλά και με τον ΠΑΟΚ. Το gazzetta.gr θυμίζει την περίοδο που ο «Σάλπι» θέλει... σίγουρα να ξεχάσει και ευχόμαστε να τα βάλει... μαζεμένα απέναντι στο Ισραήλ!

Το τελευταίο «Σάλπισμα»...

Ήταν 11 Αυγούστου, όταν το εθνικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετώπισε την Σερβία σε φιλικό προετοιμασίας στο Βελιγράδι.
Σε εκείνο το ματς ο Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του ως ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του... χάρισε τη νίκη με πολύ όμορφη κεφαλιά «ψαράκι» στο 45'. Από τότε ο Έλληνας επιθετικός αγνοεί το γκολ για περίπου 2 μήνες και σκοπός του είναι να τελειώσει την κακή περίοδο με τέρμα απέναντι στο Ισραήλ.

Πρώτο και... τελευταίο στην Τούμπα

Κι όμως λίγες μέρες πριν το φιλικό της Εθνικής μας, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε «ανοίξει» ξανά λογαριασμό με την φανέλα του ΠΑΟΚ, αφού στις 4 Αυγούστου είχε σκοράρει κόντρα στον Άγιαξ. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος επιθετικός είχε μειώσει σε 2-3 απέναντι στον «Αίαντα» και λίγο μετά ο Βλάνταν Ίβιτς πραγματοποίησε το τελικό 3-3.
Μέχρι σήμερα, ο «Σάλπι» δεν έχει σκοράρει άλλη φορά με την φανέλα του «Δικεφάλου», κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξει μιας και ο μακεδονικός σύλλογος βασίζει πολλά στην εκτελεστική δεινότητα του 30χρονου επιθετικού.

Να «ξορκίσει» το κακό με τη «γαλανόλευκη»!

Η Εθνική μας ομάδα έχει δώσει ήδη τρία παιχνίδια στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2012 και ο «Σάλπι» δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τα πολυπόθητα δίχτυα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κόντρα στην Γεωργία την 1η αγωνιστική του προγράμματος, ο «Σάλπι» έχασε μεγάλη ευκαιρία να «σπάσει» την κατάρα όταν στο 39' απέφυγε υπέροχα τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε διαγώνια μέσα στην περιοχή αλλά στο δυνατό σουτ που επιχείρησε, η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Απέναντι στην Κροατία, ο Σαλπιγγίδης δεν είχε τις ευκαιρίες να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση, αφού η Εθνική μας παρατάχθηκε με αμυντικό προσανατολισμό και κατάφερε να πάρει μια «χρυσή» ισοπαλία για την συνέχεια της στον όμιλο.

Στο τελευταίο παιχνίδι της Ελλάδας με την Λετονία, ο «Σάλπι» πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» στο 78' και όπως είναι λογικό δεν πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του.
«Μαύρη» περίοδος στη Superleague...

Όσον αφορά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πολύπειρου επιθετικού με τον ΠΑΟΚ στην Superleague, δεν έχει να παρουσιάσει κάτι θετικό, αφού ο «Σάλπι» δεν έχει σκοράρει στις πρώτες πέντε αγωνιστικές με τον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Απέναντι στον Πανσερραϊκό ο «βραχύσωμος» επιθετικός δεν σκόραρε παρά τα 3 τέρματα του μακεδονικού συλλόγου κόντρα στα «λιοντάρια», ενώ τη δεύτερη αγωνιστική που ο ΠΑΟΚ τέθηκε αντιμέτωπος με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Σαλπιγγίδης είχε δύο καλές ευκαιρίες, οι οποίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Στις υπόλοιπες αγωνιστικές κόντρα σε Ολυμπιακό Βόλου, Ξάνθη και Άρη τον Σαλπιγγίδη... κατάπιε η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ και όπως είναι λογικό... χάθηκε.

Τέσσερα ματς σε Europa League... ακόμα τίποτα

Ο κακός απολογισμός του «Σάλπι» πάντως αποτελεί γεγονός και στο Europa League, αφού μετά τον Άγιαξ ο Έλληνας επιθετικός δεν έχει σκοράρει ούτε σε ευρωπαϊκό... φόντο.

Δύο ματς με την Φενέρμπαχτσε, ένα με Κλαμπ Μπριζ και το τελευταίο με Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου η αλήθεια είναι πως ο «βραχύσωμος» σεντερ φορ δεν αγωνίστηκε αρκετά, συνθέτουν το σκηνικό της κακοτυχίας του «Σάλπι».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan