Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Παραλύει» η Γαλλία

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, το οποίο σκοπεύει στη μείωση των ελλειμμάτων.


Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαρκοζί έχουν προκαλέσει την αντίδραση των εργαζόμενων στις μεταφορές, στους...
σιδηροδρόμους, και τα αεροδρόμια, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.


Επιπλέον, στον χορό των κινητοποιήσεων θα λάβουν μέρος μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και φοιτητές.


Εν τω μεταξύ... για 15η μέρα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε μεγάλα λιμάνια με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων σε διυλιστήρια.


Τις επόμενες ημέρες,το μετρό, ο προαστιακός και μια στις τρεις ταχείες TGV θα παρουσιάζουν καθυστερήσεις, ενώ μία στις δύο πτήσεις από το Ορλί και το 30% των πτήσεων στο Σαρλ ντε Γκολ και το Μποβέ στο Παρίσι δεν θα πραγματοποιηθούν.


Από τις κινητοποιήσεις έχουν επηρεαστεί και οι πτήσεις από Ελλάδα προς Γαλλία, γι΄αυτό καλό είναι όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν να ενημερωθούν πρώτα από τις ταξιδιωτικές εταιρίες τους.


Η αντίδραση των συνδικάτων αφορά στις αλλαγές του ορίου συνταξιοδότησης, που θα ανέβει από τα 60 στα 62 χρόνια μέχρι το 2017, και τουορίου πλήρους συνταξιοδότησης που θα ανέβει από τα 65 στα 67 χρόνια μέσα στο ίδιο διάστημα.


Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα υποχωρήσει στις αποφάσεις της για τις αλλαγές, ο Σαρκοζί βλέπει τη δημοτικότητα του να έχει κατέβει στα Τάρταρα, δυο χρόνια πριν τις προεδρικές εκλογές.


Ωστόσο, η πλήρης έγκριση του νόμου από την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, αναμένεται για το τέλος Οκτωβρίου οπότε και ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έγκριση.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan