Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Διαψεύδει ο Όλι Ρεν τα περί παράτασης αποπληρωμής δανείων

«Η συζήτηση αυτή γίνεται μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ»

Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, ερωτηθείς σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τους εκπροσώπους του Τύπου, αν συζητείται η παράταση της αποπληρωμής των δανείων προς τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως συζήτηση για το θέμα αυτό γίνεται μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», απάντησε χαρακτηριστικά ο Α. Αλταφάζ «Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα. Φαίνεται πως τα ΜΜΕ συζητούν για ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν έχει τεθεί στο τραπέζι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Συνεχίζοντας,... ο κ. Αλταφάζ τόνισε ότι η Επιτροπή έχει σημειώσει, τις τελευταίες εβδομάδες, σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης των «spreads».

«Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει αποφασιστικά και αποτελεσματικά το πρόγραμμα σταθερότητας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να καλύψει μόνη της τις δανειακές της ανάγκες στις αγορές, από το 2012. Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, οι αγορές αντιδρούν θετικά, επομένως δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για παράταση του δανείου», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan