Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Στους 100 παγκόσμιους στοχαστές ο Παπανδρέου

Στην 79η θέση ανάμεσα στους 100 παγκόσμιους στοχαστές κατατάσσει το αμερικανικό περιοδικό συντηρητικών τάσεων Foreign Policy τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, γιατί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του περιοδικού, «έκανε ό,τι καλύτερο στη χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα».

«Ακόμα και πριν την οικονομική κρίση του 2008, η οικονομία της Ελλάδας λειτουργούσε με δανεικό χρόνο» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού.
«Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανακάλυψε ότι το έλλειμμα δεν ήταν στα επίπεδα του 6%, όπως είχε υποστηρίξει ο προκάτοχός του, αλλά στο 12,7%, τέσσερις φορές υψηλότερο από ό,τι προβλέπουν οι κανόνες της Ευρωζώνης. Ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε το 2010 λέγοντας στους Έλληνες σκληρές αλήθειες για την κατάσταση τους στέλνοντας ένα διεθνές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι “το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο της Ευρώπης”. Ο γεννημένος στη Μινεσότα γιος ενός σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού, εκπόνησε ένα σχέδιο λιτότητας που θα αυξήσει τους φόρους και θα περικόψει δαπάνες στον δημόσιο τομέα, ένα πακέτο, δηλαδή, που είναι τόσο φιλόδοξο ώστε να πείσει την Ευρώπη να διατηρήσει την Ελλάδα πάνω από τον αφρό αν και προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας».

πηγή

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

file fantasma dwstw k sto filo alternative man na to diabasei mpas k xestrabwthei giati mas exei zalisei me to antipasokiko menos les k h xwra einai tou papandreou

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan