Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μερικοί σοβαροί λόγοι να μείνεις ... εργένης !


Συμβιβασμοί, κρεβατομουρμούρα, μηδέν αυθορμητισμός και ελεύθερες επιλογές είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συμβούν αν τελικά αποφασίσεις ν’ ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η ελευθερία σου είναι το παν. Και όχι μόνο θα την χάσεις μ’ ένα γάμο αλλά θα ακολουθήσουν και πολλά περισσότερα.

Μετά το γάμο οι γυναίκες χαλάνε
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι γυναίκες παίρνουν κιλά μετά το γάμο κυρίως επειδή κάνουν παιδιά. Λάθος. Πλέον είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Όλες μα όλες οι γυναίκες μετά το γάμο παχαίνουν. Οπότε αυτό που βλέπεις την ώρα που περνάς το ωραίο δαχτυλιδάκι φαντάσου το με τουλάχιστον 6 κιλά επιπλέον και μάλιστα σε άμεσο χρονικό διάστημα. Θες ακόμα να παντρευτείς;


Τέλος οι επιλογές
Η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Ποικιλία είναι και το γκομένακι που θα γνωρίσεις στο μπαρ και θα καταφέρεις να πάρεις το τηλέφωνό της. Αν παντρευτείς ξέχνα τα αυτά. Όχι ότι δεν θα μπορείς να τα κάνεις κρυφά αλλά σκέψου και την παντόφλα που θα φας στο σπίτι αν μαθευτεί κάτι. Ξέχνα λοιπόν τα ξενύχτια, τα one-night, τα στριπτιτζάδικα κτλ. Και εκεί που πραγματικά θα καταλάβεις τι γίνεται είναι όταν θ’ ακούσεις να λένε «Τι κρίμα που είσαι παντρεμένος».

Είναι πολλά τα λεφτά
Και όχι τίποτε άλλο αλλά οι τράπεζες δεν δίνουν και δάνεια τώρα. Λουλούδια, βέρες, παπάδες, νυφικά, κουστούμια, δεξίωση, bachelor, ταξίδι του μέλιτος. Τουλάχιστον δέκα χιλιάρικα θα χρειαστείς κι αυτό σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Και σκέψου πως θα τα κλαις αν κάτι πάει στραβά και χωρίσεις. Μην ξεχνάς ότι οι καιροί είναι δύσκολοι.

Όλα είναι μια υπογραφή
Μπορείς αν θες αν έχεις μια σταθερή σχέση, να είσαι μονογαμικός, μ’ έναν άνθρωπο που αγαπάς και νοιάζεσαι. Τον γάμο τι τον θες; Θ’ αλλάξει κάτι στα συναισθήματα ή στην σχέση αν βάλετε και οι δύο μια υπογραφή σ’ ένα χαρτί; Δεν χρειάζονται συμβόλαια στον έρωτα. Αν είσαι καλά με τον άνθρωπό σου δεν χρειάζεται να υποκύψετε σε πιέσεις του περιβάλλοντος σας. Κι αυτοί που παντρεύτηκαν μην νομίζεις ότι κατάλαβαν κάτι.

Ο αυθορμητισμός πέθανε
Δυστυχώς με τον γάμο χάνεται κάθε ίχνος αυθορμητισμού. Συνέχεια θ’ ακούς παντρεμένα ζευγάρια να λένε πόσο αυθόρμητα είναι. Μην ξεχνάς όμως ότι ένας αυθόρμητος άνθρωπος δεν έχει χρόνο να γυρνάει από εδώ κι από κει να το λέει. Όσο κι αν σου έρθει μια ιδέα να κάνετε κάτι διαφορετικό θα δεις ότι θα το προγραμματίζεται αρκετό καιρό, θα υπάρχουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και η κλασική ατάκα «θα το κάνουμε σύντομα».

Υπόσχεση «για πάντα»
Η ζωή είναι για να την ζεις και για να γεμίσεις εμπειρίες πριν το τέλος της. Όχι για σπαταλήσεις τη μισή για να κάνεις αυτό που θέλει εκείνη. Εσύ θες το σαββατοκύριακο να πας για ράφτινγκ με τους φίλους σου ενώ εκείνη να δείτε τηλεοπτικό μαραθώνιο με ταινίες αφιερωμένες στον Patrick Swayze. Κι αντί να πλατσουρίζεις θα κάθεσαι να την κοιτάς να κλαίει και να της ανανεώνεις τις προμήθειες με χαρτομάντιλα. Κι αυτό είναι γάμος και συνάμα συμβιβασμοί.

Το διαζύγιο κοστίζει
Έχεις 50% πιθανότητες να χωρίσεις αν το σκεφτείς λογικά. Αν όμως δεις τα στατιστικά περισσότεροι γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο. Τσάμπα τα λεφτά που λέγαμε και πριν για τον γάμο και βάλε κι άλλα έξοδα για το διαζύγιο. Και άμα είναι συναινετικό έχει καλώς. Γιατί αν τραβιέστε στα δικαστήρια για πολύ, θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω.

Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος
Ευτυχώς αυτή είναι η υπόσχεση που δίνουν οι καθολικοί στους γάμους τους. Αλλά και ο κάθε γάμος έχει αυτό τον χαρακτήρα του για πάντα. Το αντέχεις; Αν κοιτάξεις πίσω σου θα δεις ότι στο παρελθόν δεν ήσουν ο ίδιος άνθρωπος. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στο μέλλον θα είσαι και ότι θα έχεις τα ίδια θέλω;
Γράφει η Θεία Λόλα
korkos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan