Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σωτήριο «στρέτσινγκ» για παιδιά



ΛΟΝΔΙΝΟ. Πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων προστατεύει τη μέση των παιδιών.
Ενα ριζοσπαστικό πρόγραμμα οκτάλεπτων διατατικών ασκήσεων ειδικά για μαθητές Δημοτικού προτείνουν γιατροί και φυσικοθεραπευτές στη Βρετανία, ώστε να αποτελούν μια καθημερινή ασπίδα στην οστεοαρθρίτιδα και τα προβλήματα στη μέση και τη ράχη των παιδιών.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο σχεδιάστηκε από ειδικούς αθλητίατρους, προορίζεται για παιδιά από 5 ως 12 ετών και περιλαμβάνει πέντε ασκήσεις «στρέτσινγκ» που οι μαθητές θα μπορούν εύκολα να εκτελούν μέσα στη σχολική αίθουσα ή στην αυλή του σχολείου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Οι ασκήσεις θα τους βοηθήσουν στο μέλλον να αποφύγουν να παρουσιάσουν παθήσεις που έχουν να κάνουν με την κακή στάση του σώματός τους στην καρέκλα, επί πολλές ώρες.

«Σε ένα μάθημα 40 λεπτώνδεν είναι τίποτε να εντάξουμε 8 λεπτά διατατικών ασκήσεων» τονίζει ο δρ Ρίτσαρντ Μπάτζετ της Βρετανικής Αθλητιατρικής Ενωσης (ΒΑSΕΜ), προσθέτοντας πως «οι ασκήσεις αυτές θα συντελέσουν έτσι ώστε μελλοντικά οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν μυοσκελετικά προβλήματα,τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας όσο μεγαλώνουμε».

Οι πέντε ασκήσεις σχεδιάστηκαν από τον αυστραλό προπονητή του ράγκμπι Κέβιν Γκάιλς και σύμφωνα με τον ίδιο «βελτιώνουν την ευελιξία του σώματος και κάνουν τα παιδικά κορμιά πιο δυνατά».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan