Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μίκης: Εξω από την Ευρώπη, με κρεμμύδι και ψωμί...

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έχει κρύψει την αντίθεσή του στο Μνημόνιο, είτε σε δηλώσεις του είτε σε αρθογραφία του σε μεγάλες εφημερίδες.
Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προχθές, (φωτογρ.) για να παρακολουθήσει τη συναυλία με τα έργα του «Canto Heneral», «Πνευματικό Εργο» και «Ενας Ομηρος», μιλώντας σε κάμερες, εκτόξευσε πυρά εναντίον του Μνημονίου και της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.
«Θίγομαι ως πολίτης κάθε μέρα από αυτά που.....
διαβάζω. Τελευταία βλέπω, για παράδειγμα, ότι η Μέρκελ, μαζί με δυο-τρεις άλλους, χώρισαν την Ευρώπη σε δυο-τρεις ταχύτητες και λένε "Εμείς είμαστε από πάνω. Εσείς από κάτω". Πώς το δεχόμαστε αυτό; Εγώ ως Κρητικός, και λίγο κουζουλός, όταν θα τα έλεγε αυτά η Μέρκελ, θα της απαντούσα: "Ευχαριστούμε πολύ, κ. Ευρώπη, κ. Μέρκελ, εμείς κλείνουμε την πόρτα μας και πάμε στην πατρίδα μας. Θα φάμε ψωμί και κρεμμύδι και θα είμαστε στην πατρίδα μας"».
Να θυμίσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι μεθαύριο το μεσημέρι στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιάσει επισήμως το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, με ιδρυτή τον ίδιο και στόχο τη δυναμική συμμετοχή του λαού σε πολιτικά θέματα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan