Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ηράκλειο: ''Μάνα εξ Ουρανού'' μία μέρα πριν τον πλειστηριασμό του σπιτιού του!

Ένας άνθρωπος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του έδωσε τα 6.000€ που χρωστούσε...

Μαθήματα ανθρωπιάς, ήθους και αξιοπρέπειας παρέδωσε ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος υπό καθεστώς πλήρους ανωνυμίας, έσπευσε να καταβάλλει τα χρήματα που χρωστούσε συμπολίτης μας προκειμένου να γλυτώσει το σπίτι του από πλειστηριασμό...

Είχε διαβάσει το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πατρίδα» και ένιωσε συγκλονισμένος από το γεγονός ότι κάποιος κινδύνευε να μείνει στο δρόμο για ένα ποσό της τάξεως περίπου των 6.000€. Όπως γράφει η εφημερίδα 'Πατρίδα' σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, ανέχειας και ηθικής κατάπτωσης, ο άνθρωπος αυτός απέδειξε εμπράκτως την ευαισθησία και την μεγαλοψυχία του με μοναδικό γνώμονα να σώσει από την οικονομική καταστροφή κάποιον παντελώς άγνωστο σε αυτόν.

Έπραξε αυτό που του έλεγε η συνείδηση και η καρδιά του με ταπεινότητα. Τα στοιχεία του Ηρακλειώτη είναι στη διάθεση της εφημερίδας ωστόσο διατηρούν την ανωνυμία του, σεβόμενοι απόλυτα την επιθυμία του.

Ήταν λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (26-11-2010) όταν επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας ένας καλοσυνάτος κύριος. Ζητούσε να μάθει πληροφορίες σε σχέση με το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε εκείνη τη μέρα, με τον Ηρακλειώτη που κινδύνευε να χάσει το σπίτι που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα του, στην περιοχή της Θερίσσου, για ένα χρέος περίπου 6.000 ευρώ από επιταγή.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για αύριο 1η Δεκεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος βρισκόταν σε κατάσταση απόγνωσης αφού δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει την οφειλή του προς τον ιδιώτη.

Ο κύριος ζήτησε μόνο το τηλέφωνο του δικηγόρου Ιάσονα Παπαστεφανάκη, ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει την ανακοπή κατά του προγράμματος πλειστηριασμού για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ακινήτου. «Θέλω να βοηθήσω αυτήν την οικογένεια με όλη μου την ψυχή», τόνισε ο 65χρονος στους υπεύθυνους της εφημερίδας «Δεν θα ηρεμήσει η ψυχή μου και η συνείδηση μου όσο ξέρω ότι θα μπορούσα να σώσω το σπίτι του και δεν το έκανα. Εγώ, ξέρετε, μεγάλωσα ξυπόλυτος, σε μεγάλη φτώχεια. Η ζωή τα έφερε έτσι και σήμερα έχω οικονομική άνεση. Όσο ζω και όσο μπορώ, θα βοηθώ συνανθρωπους μου»
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan