Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Γιατί τρώμε ποπκόρν στον κινηματογράφο;

Αυτή η συνήθεια πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ μεταξύ του 1929 και του 1933, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Κραχ, το οποίο οδήγησε εκατομμύρια Αμερικανούς στην ανεργία
Εκείνη την περίοδο το πιο δημοφιλές μέσο ψυχαγωγίας, καθότι προσιτό για όλα τα εισοδήματα, ήταν ο κινηματογράφος. Όσοι θεατές, λοιπόν, ήθελαν να συνδυάσουν τα θεάματα με άρτο, κατέφευγαν στην οικονομική λύση του ποπκόρν, το οποίο παρασκευαζόταν σε αυτόματα μηχανήματα από ένα υλικό που υπήρχε άφθονο στις ΗΠΑ.
Έτσι, κάποιοι πωλητές αποκόμιζαν κέρδη της τάξεως του 2.500%. Πρόσφατα ο πρόεδρος της Sony Pictures πρότεινε στους αιθουσάρχες να διαθέτουν και πιο υγιεινά γεύματα, όπως γιαούρτια ή φρουτοσαλάτες. Γιατί, παρ’ όλο που το ποπκόρν φαίνεται ελαφρύ, στην πραγματικότητα μια μεγάλη μερίδα δίνει έως και 1.800 θερμίδες. 

kapistri

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan