Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΓΣΕΕ: Μισθοί κάτω από τα επίπεδα του 1984..

H Ελλάδα έχει διαχρονικά διπλάσιο ποσοστό φτώχειας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς φτάνει στο 14%.
Κάτω από τα επίπεδα του 1984, θα περιοριστεί ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων, υπό τη... βαριά σκιά της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Οι επιστημονικοί συνεργάτες των Συνδικάτων σε ημερίδα με θέμα τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά διπλάσιο ποσοστό φτώχειας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς φτάνει στο 14%.
Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Εργατών, η επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων σε βάρος των κλαδικών, σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών, το πάγωμα αποδοχών και τη μη καταβολή δεδουλευμένων, δημιουργούν συνθήκες ζούγκλας στην αγορά εργασίας.
Αύριο στις 14.00 το μεσημέρι, το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, θα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί γενικό συμβούλιο με τη συμμετοχή περίπου 180 εκπροσώπων εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών από ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να προσδιοριστεί πρόγραμμα κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τη γενική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου

udemand

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan