Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Λόγια επιμορφωτικά-καθοδηγητικά....

Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο (Mahatma Gandhi)

Ας κάνουμε μικρά πράγματα για την αγάπη ο ένας του άλλου- ένας κουβάς νερό ή απλώς λίγη ειλικρινής καλοσύνη…Δεν είναι πόσα δίνουμε, αλλά πόση αγάπη βάζουμε (Μητέρα Τερέζα)

Το μεγάλο, το λαμπρό μας αριστούργημα είναι μια αξιοπρόσεχτη ζωή. Όλα τα άλλα, η εξουσία, ο θησαυρισμός, η οικοδόμηση, είναι, στην καλύτερη, μικροσυμπληρώματα, υποκατάστατα… (Michel De Montaigne)...

Τα αληθινά πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Είναι ακόμη καλύτερα να είμαστε τίμιοι και αληθινοί, να αξιοποιούμε στο έπακρο ότι έχουμε, να βρίσκουμε ευτυχία στις απλές απολαύσεις και να έχουμε θάρρος όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά. (Laura Ingalls Wilder)

Αναζήτησε εκείνη τη συγκεκριμένη πνευματική στάση που σε κάνει να νιώθεις βαθύτερα και πιο ουσιαστικά ζωντανός, την οποία συνοδεύει κι η εσωτερική φωνή λέγοντας, «Αυτός είναι ο αληθινός μου εαυτός» και όταν έχεις βρει αυτή τη στάση, ακολούθησε την. (William James)

Η επιτυχία δεν έχει καμία σχέση με το τι κερδίζεις στη ζωή ή τι καταφέρνεις για τον εαυτό σου αλλά το τι κάνεις για τους άλλους. (Danny Thomas)

Ίσως ποτέ δεν θα ξέρεις τι αποτελέσματα θα έχουν οι ενέργειες σου. Αν όμως δεν κάνεις τίποτα, δε θα υπάρχουν καθόλου αποτελέσματα. (Mahatma Gandhi)

Δεν είμαι υποχρεωμένος να νικήσω είμαι όμως υποχρεωμένος να είμαι αληθινός. Δεν είμαι υποχρεωμένος να πετύχω είμαι όμως υποχρεωμένος να φανώ αντάξιος προς ότι φως έχω μέσα μου. (Abraham Lincoln)

Η καλοσύνη στα λόγια γεννά εμπιστοσύνη. Η καλοσύνη στη σκέψη γεννά πνευματικότητα. Η καλοσύνη στην προσφορά γεννά αγάπη. (Lao-Tzu)

Η «τύχη» δε βοήθα ποτέ εκείνους που δε βοηθούν τον εαυτό τους. (Σοφοκλής)

Επιτυχημένος είναι εκείνος που έζησε καλά, γελούσε συχνά κι αγάπησε πολύ. Εκείνος που χάρηκε το θαυμασμό και την αγάπη καλών ανθρώπων. Εκείνος που κέρδισε τη θέση του κι εκπλήρωσε το καθήκον του. Εκείνος που άφησε τον κόσμο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκε. (Bessie A. Stanley)

H επιτυχία δεν προέρχεται από αυτό που κάνουμε αλλά από αυτό που είμαστε. Η κοινωνική μας δύναμη είναι αποτέλεσμα της προσωπικής μας δύναμης. (Marianne Williamson)

Πριν ο ζωγράφος βάλει πινέλο στον καμβά βλέπει με το νου του την εικόνα που θέλει να ζωγραφίσει. Αν σκεφθείτε τον εαυτό σας σαν ζωγραφιά τι βλέπετε; …Αξίζει να ζωγραφιστεί η εικόνα; (Thomas Dreier)

Όλα τα μεγάλα πράγματα είναι απλά και πολλά μπορούν να εκφραστούν με μια μόνο λέξη: ελευθερία, δικαιοσύνη, τιμή, καθήκον, συμπόνοια, ελπίδα. (Sir Winston Churchill)

Mάθε πρώτα τούτο. Κύκλος είναι τ’ ανθρώπινα, τροχός που γυρίζει και κανενός η ευτυχία δεν διαρκεί. (Ηρόδοτος)

Αν η επιτυχία εξαρτάται από την κακομεταχείριση των γύρω σου- προτίμησε την αποτυχία! (Pam Brown)

Κάνει κανείς αυτό που πρέπει- παρά τις ατομικές συνέπειες, παρά τα εμπόδια και τους κινδύνους και τις πιέσεις- κι αυτή είναι η βάση κάθε ηθικής. (Γερουσουσιαστής J.F. Kennedy)

Ότι παιχνίδια και να παίζονται με μας, εμείς δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια με τον εαυτό μας, αλλά να μας απασχολεί μέσα μας η ύστατη ειλικρίνεια και αλήθεια. (Ralph Waldo Emerson)

Ο σωστός δρόμος δεν είναι πάντα ο δημοφιλής και ο εύκολος δρόμος. Το να υποστηρίζεις το σωστό όταν δεν είναι δημοφιλές είναι μια πραγματική δοκιμασία ηθικού χαρακτήρα. (Margaret Chase Smith)

Η φωνή της συνείδησης είναι τόσο ευαίσθητη που είναι εύκολο να την πνίξεις. Όμως είναι τόσο καθαρή που είναι αδύνατο να την παραγνωρίσεις. (Madame De Stael)

Τα καλύτερα και τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορεί να τα δει ούτε να τα αγγίξει κανείς. Πρέπει να τα νιώσει με την καρδιά του. (Helen Keller)

Να θυμάσαι πάντα ότι δεν έχεις απλώς το δικαίωμα να είσαι ξεχωριστό άτομο, έχεις και την υποχρέωση να είσαι. Δεν μπορείς να προσφέρεις καμία χρήσιμη συνεισφορά στη ζωή αν δεν το κάνεις αυτό. (Eleanor Roosevelt)

Μην ακολουθείς το μονοπάτι και όπου σε βγάλει. Αντίθετα πήγαινε εκεί οπού δεν υπάρχει μονοπάτι κι άφησε ένα ίχνος. (Αγνωστος)

Όσο πλησιάζει κανείς την κορυφή, τόσο πιο πολύ ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει «κορυφή». (Nancy Barcus)

Πρέπει να υπολογίζεις να ζεις κάθε μέρα μ’ ένα τρόπο που πιστεύεις ότι θα σε κάνει να νιώθεις καλά για τη ζωή σου- έτσι ώστε αν τελείωνε αύριο, να ήσουν ικανοποιήμενος από τον εαυτό σου. (Jane Seymour)

Με Σεβασμό….

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan