Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ηξεις-αφήξεις το ΠΑΣΟΚ για ενδεχόμενες εθνικές εκλογές

Χωρίς να αποσύρει το δίλημμα των πρόωρων εκλογών, η κυβέρνηση άρχισε να αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είναι τόσο πιθανό πλέον το ενδεχόμενο αυτό, εφόσον τα εκλογικά αποτελέσματα της 7ης Νοεμβρίου επιβεβαιώσουν το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ. Με σχεδόν ταυτόσημες χθεσινές δηλώσεις τους, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης υπογράμμισαν ότι για να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές η κυβέρνηση θα πρέπει να αμφισβητηθεί η νομιμοποίησή της από τη ΝΔ αλλά και η πορεία διάσωσης της χώρας, αποσυνδέοντας την απόφαση αυτή από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Διαπιστώνοντας η κυβέρνηση ότι το δίλημμα που θέτει ο Πρωθυπουργός έχει αποδώσει ήδη, αυξάνοντας σημαντικά τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ, φροντίζει σταδιακά να τροποποιήσει την τακτική της, παρ΄ ότι επιμένει ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει υπαρκτό. «Εχω την πεποίθηση ότι το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά να αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης, δηλαδή να θέσει υπό αμφισβήτηση την πορεία διάσωσης αλλά και ανόρθωσης της χώρας» υπογράμμισε χθες ο κ. Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και απαντώντας σε ερώτηση αν είναι έτοιμη η κυβέρνηση και για εθνικές εκλογές. Ωστόσο ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως «ό,τι έχει πει ο Πρωθυπουργόςτο εννοεί».

Με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ο οποίος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός δεν συνέδεσε άμεσα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών με την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα εκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν μια σειρά παραγόντων, για να διαπιστωθεί αν δημιουργούνται συνθήκες αδιεξόδου» παρατήρησε ο κ. Μπεγλίτης.

«ΤΟ ΒΗΜΑ»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan