Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εργαζόμενοι για όλα


Τι έπραξε η εταιρία Google για να ενισχύσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων της και να τους αφήνει να απουσιάζουν όλο και λιγότερο από την εργασία τους.

Η Google κάνει ότι μπορεί για να προσλάβει ειδικευμένο προσωπικό που θα εργαστεί στην αγορά του σόφτγουερ κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας.

Η ζήτηση για προγραμματιστές που μπορούν να δουλέψουν σε πλατφόρμες κινητής, όπως το iPhone της Apple, το Android της Google και το BlackBerry της Research In Motion έχει πυροδοτήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των υπεύθυνων προσλήψεων, έχει ανεβάσει τους μισθούς, ενώ ωθεί τους εργοδότες να σκεφτούν τι περισσότερο μπορούν να δώσουν ώστε να τους βελτιώσουν την καθημερινότητα...

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ η Google πρόσθεσε στη λίστα προνομιών των εργαζομένων της μια παροχή υπηρεσιών που κάνει σχεδόν τα πάντα.

Η Google υπέγραψε συμφωνία με την εταιρία TaskRabbit η οποία έχει υποχρέωση να διευκολύνει τους εργαζόμενους.

Πολλοί αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν σύγχρονο σκλάβο. Έτσι οι πολυάσχολοι μηχανικοί της εταιρίας θα έχουν τι δυνατότητα ον-λάιν να ζητούν ότι θέλουν από το να έρθει κάποιος σπίτι να τους καθαρίσει και να τους μαγειρέψει ως και να βγάλουν βόλτα το σκύλο τους ενώ είναι στη δουλειά.

Η Google παραδέχθηκε ότι πρόσφατα είχε εφαρμοστεί δοκιμαστικά την υπηρεσία για τους εργαζομένους της σε μερικά γραφεία αλλά δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια εάν θα τη συνεχίζει

Οι εταιρείες στη Σίλικον Βάλει έχουν ανάγκη από προγραμματιστές εφαρμογών, καθώς η αγορά του κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 17,5 δισ. δολάρια έως το 2012, από 4,1 δισ. δολάρια το περασμένο έτος.


news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan