Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο «Γιάννης» θα απαντήσει στον Σαμαρά!

O «Γιάννης» με εισαγωγικά ήταν το κεντρικό πρόσωπο της συνέντευξης Σαμαρά στον Πρετεντέρη. Ξαφνικά ο πρόεδρος της ΝΔ, άρχισε να μιλάει για κάποιον « Γιάννη» με εισαγωγικά , υπάλληλο σε ένα μαγαζί, που τον έφερε σαν παράδειγμα, πως η απόλυση του « Γιάννη», μπορεί να φέρει ύφεση σε όλη την οικονομία.

O «Γιάννης» και ο O «Γιάννης», έλεγε και ξανάλεγε ο Σαμαράς και όλοι αναρωτηθήκαμε ποιος είναι αυτός τελικά ο «Γιάννης» που μονοπώλησε τη συνέντευξη Σαμαρά. Σήμερα τον ξεχάσαμε βέβαια γιατί βγήκε το επίσημο διαζύγιο Λάτσιου- Μενεγάκη, όμως ο O «Γιάννης» πριν λίγο τηλεφώνησε
στο pamelouketo και μας είπε, ότι θέλει να απαντήσει στον κ. Σαμαρά. Μας έφυγε το τηλέφωνο από το χέρι, όταν μας είπε ότι είναι ο «Γιάννης» με εισαγωγικά. Βιαζόταν όμως και είπε ότι θα μας στείλει μέιλ ήμερα- αύριο με την απάντησή το. Το υποσχέθηκε και θα το κάνει....


Ανυπομονούμε για το μέιλ, και μέχρι νάρθει, διαβάστε τι ακριβώς είπε ο Σαμαράς για τον «Γιάννη» με εισαγωγικά.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Το πάγωμα της οικονομίας φέρνει ύφεση. Αυτή η ύφεση ρουφάει την αποδοτικότητα των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση, γιατί είναι σε ένα περιβάλλον υφεσιακό.


Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Σωστό, δεν αποδίδουν τα μέτρα,

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κι έτσι δημιουργείται νέο έλλειμμα. Γιατί; Έχετε ένα μαγαζί, εγώ θα σας το πω απλά να το καταλάβει ο κόσμος. Έχετε ένα μαγαζί και ξαφνικά δεν κάνετε σεφτέ. Και έχετε μέσα στο μαγαζί ένα υπάλληλο που λέτε «τώρα θα τον διώξω τον Γιάννη ή αύριο θα διώξω το Γιάννη; Να τον κρατήσω ακόμα τον Γιάννη; Τον λυπάμαι το Γιάννη». Αυτή η δουλειά είναι η πραγματικότητα που σας λέω, είναι η φωτογραφία στην Ελλάδα. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, αυτή είναι η φωτογραφία.

Και κάποια στιγμή υποχρεώνεστε και τον διώχνετε τον «Γιάννη». Προσέξτε, ο «Γιάννης» με το μισθό που έχει πια δεν θα ξοδεύει, άρα και άλλοι «Γιάννηδες» παραέξω θα έχουν λιγότερα λεφτά, πέφτει η οικονομία. Δεύτερον, ο «Γιάννης» θα αναγκαστεί το κράτος να του δώσει επίδομα ανεργίας. Άρα το κράτος εκεί που είχε έλλειμμα άλφα θα έχει άλφα συν το επίδομα ανεργίας του «Γιάννη». Και επιπλέον θα έχει νέο έλλειμμα το κράτος από το γεγονός ότι δεν θα εισπράττει τις εισφορές τις ασφαλιστικές και του «Γιάννη» και του αφεντικού του.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ωραία, άρα η ύφεση κάνει κακό στο «Γιάννη», συμφωνήσαμε.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όχι στο «Γιάννη». Στην οικονομία.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Σε όλους, πρώτα στον «Γιάννη» και μετά στην οικονομία. Δεν έχω καμιά αντίρρηση

Πείτε σε όλους, ότι θα μιλήσει ο « Γιάννης»!


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan