Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Κατασκοπευτικό αεροπλάνο θα πετάει αδιάκοπα για 5 Χρόνια

Το SolarEagle (= Ηλιακός Αετός) της Boeing είναι η σχεδίαση που προτιμήθηκε για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ικανό να πετάει χωρίς διακοπή για πέντε χρόνια, σε αποστολές αναγνώρισης σε ύψος πάνω από τα 65.000 πόδια.

Το ηλιακά κινούμενο ελικοφόρο UAV θα αρχίσει δοκιμαστικές πτήσεις το 2014.

Το UAV της Boeing ήταν η νικηφόρα προσφορά σε διαγωνισμό της DARPA με το όνομα Vulture II.

Είναι άλλο ένα από αυτά τα παράξενα σχέδια με υψηλές προσδοκίες... σχεδιασμένα να δίνουν ώθηση προς το επόμενο επίπεδο της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Με στόχο την πτήση σε στρατοσφαιρικά ύψη για πέντε χρόνια συνεχώς, το SolarEagle της Boeing πρέπει απλά να πετύχει μια δοκιμαστική πτήση διάρκειας 30 - 90 ημερών μέχρι το 2014.

Προϊόν των ίδιων εργαστηρίων Phantom Works τα οποία ευθύνονται και για το υδρογονοκίνητο Phantom Eye, αυτό το πιο λεπτό μάτι στον ουρανό, κινείται με προπέλες και χρησιμοποιεί ηλεκτρικά μοτέρ και πτέρυγες ανοίγματος 400 ποδών, σχεδιασμένες να παγιδεύουν τις ακτίνες του ήλιου, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν χαμηλή αντίσταση στην ατμόσφαιρα της Γης.

Με ωφέλιμο φορτίο μόλις 1000 λιβρών δεν πρόκειται να ρίξει τίποτα βόμβες στο κοντινό μέλλον, απλά θα βοηθάει αυτούς που τις ρίχνουν να αποφασίσουν που ακριβώς να τις ρίξουν.


πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan