Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Οι κάτοχοι iPhone κάνουν περισσότερο sex από τους κατόχους Blackberry και άλλων smartphones

Γιατί οι κάτοχοι iPhone κάνουν περισσότερο σεξ από τους κατόχους Blackberry και άλλων smartphones, όπως έδειξε μεγάλη έρευνα; Τι κάνει το iPhone sexy;
Μεγάλη μελέτη του dating site OKCupid.com έδειξε οτι οι κάτοχοι iPhone εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό εύρεσης συντρόφου σε σχέση με τους κατόχους Blackberry και Android. Στην έρευνα συμμετείχαν 10.000 άτομα-ιδιοκτήτες iPhone ηλικίας μέχρι 30 ετών...


Οι γυναίκες κάτοχοι iPhone, εμφανίζονται να έχουν διπλάσιους συντρόφους σε σχέση με όσους έχουν άλλο smartphone. Συγκεκριμένα, μέχρι την ηλικία των 30 ετών οι γυναίκες χρήστες iPhone είχαν πάνω από 12 ερωτικούς συντρόφους, ενώ οι άνδρες 10. Αντίθετα, στους χρήστες λοιπών τηλεφωνικών συσκευών αντιστοιχούσαν μόνο έξι.
Γιατί όμως οι κάτοχοι iPhone είναι πιο επιτυχημένοι στο σεξ;
Η έρευνα αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες...
Η επικρατέστερη θεωρία είναι πως το iPhone έλκει περισσότερο μεταξύ τους τους μελλοντικούς συντρόφους σε σχέση με άλλα κινητά. Δηλαδή, εάν δύο χρήστες iPhone συναντηθούν μεταξύ τους, είναι πιθανότερο να νιώσουν έλξη, καθώς μοιράζονται σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές ανάγκες και επιθυμίες τους. Η ιδιότυπη αυτή «αλληλεγγύη» μεταξύ των χρηστών iPhone οδηγεί πολλές φορές σε μια αρμονική σεξουαλική σχέση.
Μια άλλη θεωρία για την καλή συσχέτιση iPhone-sex είναι οτι οι κάτοιχοι iPhone είναι πιο ελκυστικοί από τον μέσο όρο, κάτι που βέβαια δεν έχει αποδειχτεί. Τέλος υπάρχει και η εξήγηση που συσχετίζει το iPhone με έννοιες όπως πλούτος, δύναμη και επιρροή, κάτι που συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερη σεξουαλική επιτυχία.
Πάντως, όσοι γνωρίζουν στατιστική λένε με έμφαση οτι η συσχέτιση (correlation) μεταξύ iPhone-sex δεν συνεπάγεται απαραίτητα αιτιακή σχέση μεταξύ τους (causation). Δηλαδή, η έρευνα λέει απλά οτι οι κάτοχοι iPhone κάνουν περισσότερο σεξ, όχι ότι κάνουν περισσότερο σεξ επειδή έχουν iPhone. Αφήστε που η έρευνα μιλά μόνο για περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, κάτι που δεν συνεπάγεται απαραίτητα και περισσότερο σεξ. Ίσως μάλιστα κάποιοι να πουν ότι συνεπάγεται πιο ασταθές και πρόσκαιρο σεξ.
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι κάτοχοι iPhone έχουν τώρα περισσότερα επιχειρήματα να απαντήσουν στους συντρόφους τους όταν αυτοί παραπονιούνται ότι ασχολούνται συνεχώς με το «μικρό θαυματουργό παιχνιδάκι» της Apple!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan