Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Greenpeace ξανά εναντίον Facebook!

Κατά του Facebook στρέφεται πάλι η Greenpeace με ένα αποδοκιμαστικό βίντεο κινουμένων σχεδίων, εντείνοντας τις πιέσεις της ώστε ο όμιλος να επιλέξει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αφορμή για την κυκλοφορία του βίντεο αποτέλεσε η ανακοίνωση του ομίλου να ανεγείρει στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης δηλαδή θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την καύση άνθρακα.....


Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα παραμονές της κυκλοφορίας ταινίας σχετικής με το Facebook, παρουσιάζει ένα τεράστιο τέρας που τρέφεται με άνθρακα και συμβολίζει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Θέτει δε τον ιδρυτή του, Mark Zuckerberg, ενώπιον ενός διλήμματος, να προσθέσει ως φίλο του, σύμφωνα με το πρότυπο του Facebook, είτε το βρώμικο άνθρακα είτε άλλες πιο οικολογικές μορφές ενέργειας.

Εκπρόσωπος του Facebook, σε απάντηση του προς τις κατηγορίες της Greenpeace, δήλωσε ότι όλα τα κέντρα δεδομένων κάνουν χρήση του άνθρακα και όχι της υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Ο τεράστιος αριθμός των χρηστών του Facebook, που ανέρχεται σε περίπου μισό δισεκατομμύριο, είναι η αίτια, σύμφωνα με υπολογισμούς της Greenpeace, που τα κέντρα δεδομένων και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών θα καταναλώνουν ως το 2020 τριπλάσια ηλεκτρική ενέργεια από αυτήν που καταναλώνουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan