Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Φρίκη από παράνομο διεθνές κύκλωμα “βιομηχανίας” ωαρίων στην Αθήνα - Εξέδιδαν αλλοδαπές και πουλούσαν τα ωάριά τους


- Κλινική στα βόρεια προάστια ήταν το "εργοστάσιο" για την κλοπή και παράνομη πώληση ωαρίων
- Εξέδιδαν φτωχές αλλοδαπές σε ξενοδοχεία της Αθήνας και τους έκλεβαν τα ωάριά τους
- Με ενέσεις έπαιρναν τα ωάριά τους χωρίς την απαραίτητη θεραπεία θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους
Διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων το οποίο διακινούσε άτομα από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση και την εμπορία οργάνων και συγκεκριμένων των ωαρίων...

Η είδηση αυτή προκαλεί σοκ καθώς στην ουσία πρόκειται για παράνομη “βιομηχανία” ωαρίων που εξαρθρώθηκε και μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η φρικτή αυτή “φάμπρικα” είχε στηθεί σε γνωστό εργαστήριο εξωσωματικής στα βόρεια προάστια.

Συνελήφθηκσαν συνολικά επτά άτομα εκ των οποίων οι δύο Βούλγαροι, ηλικίας 25 και 26 ετών, δύο Ρουμάνες ηλικίας 26 και 36 ετών και ένας έλληνας 47 ετών, ιατρός τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του NewsIt. Επίσης, αναζητείται μία αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας η οποία είναι 20 χρονών.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2009, όταν μέλη της οργάνωσης προσέγγισαν στη Βουλγαρία 32χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση της και την δεινή οικονομική της κατάσταση, την έπεισαν να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να εργασθεί.

Στη συνέχεια αφού μεταφέρθηκε οδικώς στη Ελλάδα, από άλλα μέλη της οργάνωσης και της αφαιρέθηκαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την «πούλησαν» στην Αθήνα, αντί του χρηματικού ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ, στον 26χρονο Βούλγαρο κατηγορούμενο.

Αυτός με τη σειρά του με την 20χρονη που αναζητείται ασκούσαν εις βάρος της έντονη σωματική και ψυχολογική βία, την ανάγκαζαν να εκδίδεται σε δρόμους και ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών, παρακρατώντας δια της βίας, το σύνολο των χρημάτων που εισέπραττε.

Η φρίκη όμως δεν είχε τέλος. Οι δύο κατηγορούμενοι την μετέφεραν σε κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου ο 47χρονος έλληνας κατηγορούμενος παρέδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα ενέσιμα φάρμακα και την υποχρέωσαν να υπογράψει έγγραφα στην Ελληνική γλώσσα, αγνοώντας το περιεχόμενο τους.

Στη συνέχεια και επί δώδεκα ημέρες της έκαναν ενέσεις και αφού στο ενδιάμεσο την είχαν οδηγήσει τρείς ακόμη φορές για εξετάσεις, ο 47χρονος άνδρας της αφαίρεσε, εντός της κλινικής, οκτώ (8) ωάρια, έναντι αμοιβής δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, που παρέδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα, αμέσως μετά την αφαίρεση.

Το θύμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει υποβληθεί τρείς φορές, με τον ίδιο τρόπο, σε αφαίρεση ωαρίων, αντί του χρηματικού ποσού των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και έχει οδηγήσει τουλάχιστον έξι ακόμη αλλοδαπές γυναίκες, στην ίδια κλινική όπου τους έχουν αφαιρεθεί ωάρια, από τον 47χρονο ημεδαπό κατηγορούμενο, έναντι της ίδιας χρηματικής αμοιβής.

Κατά τη διάρκεια έρευνας, με παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, που έγινε σήμερα στη συγκεκριμένη κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προσήλθαν η 26χρονη Ρουμάνα κατηγορούμενη, συνοδεύοντας 23χρονη ομοεθνή της, με σκοπό να αρχίσει η διαδικασία αφαίρεσης ωαρίων.

Συνελήφθη άμεσα διότι όπως προέκυψε μεσολαβούσε, κατ΄ επάγγελμα, για την ανεύρεση αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες οδηγούσε στον 47χρονο ημεδαπό, προκειμένου να τους αφαιρεθούν ωάρια, παρακρατώντας το ήμισυ της παράνομης αμοιβής που αυτός έδινε, ανάλογα με τον αριθμό των ωαρίων που αφαιρούσε.


πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan