Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ποντίφικας εναντίον επιστήμης..

Η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει το νόημα της ζωής του ανθρώπου, υποστήριξε την Παρασκευή (17/9) ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος σε ομιλία του στο St Mary's University College στο Λονδίνο

Ο Ποντίφικας είπε ότι οι ανθρώπινες και φυσικές επιστήμες μπορεί να μας παρέχουν πληροφορίες για “μερικά θέματα” της ανθρώπινης ζωής όμως δεν μας απαντούν στη θεμελιώδη ερώτηση “Γιατί ζούμε”.

“Οι επιστήμες δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν στις βαθύτερες αναζητήσεις της καρδιάς μας. Δεν μπορούν να μας εξηγήσουν ακριβώς τις ρίζες και το πεπρωμένο μας, γιατί και για ποιο λόγο υπάρχουμε, ούτε μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση Γιατί υπάρχει το Κάτι και όχι το Τίποτα”, είπε ο Πάπας.

Σύμφωνα με αναλυτικές, ο Ποντίφικας αναφερόταν εμμέσως στον Στίβεν Χόκινγκ που είχε υποστηρίξει ότι το Σύμπαν δεν χρειαζόταν τον Θεό για να δημιουργηθεί.

Επιπλέον, ο Πάπας προειδοποίησε τους σπουδαστές του Πανεπιστήμιου πως η επιστήμη μπορεί να γίνει επικίνδυνη:

Ποτέ μην αφήσετε τους εαυτούς σας να γίνουν στενόμυαλοι. Ο κόσμος χρειάζεται καλούς επιστήμονες αλλά η επιστήμη γίνεται επικίνδυνη και στενόμυαλη όταν αγνοεί τις θρησκευτικές και ηθικές διαστάσεις της ζωής”.

Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan