Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Γάλλος με ακρωτηριασμένα άκρα ξεκίνησε τον διάπλου της Μάγχης


Ο 42χρονος Γάλλος, Φιλίπ Κρουαζόν, που έχει χάσει και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία, ξεκίνησε σήμερα Σάββατο από το Φόκστοουν της νότιας Αγγλίας για να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη.

Ο Κρουαζόν προχωρά «με σταθερή ταχύτητα», όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του. Νωρίς το πρωί συναντήθηκε με δελφίνια και...

κολύμπησε μαζί τους.

Γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, αναμένεται να έχει φτάσει στη γραμμή απ' όπου περνούν τα φέριμποτ και τα φορτηγά πλοία διασχίζοντας το κανάλι της Μάγχης.

Το τολμηρό εγχείρημα του Γάλλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας), όταν, με τη βοήθεια ενός αγωνοδίκη, άγγιξε έναν απόκρημνο βράχο υποδηλώνοντας έτσι την έναρξη του διάπλου.

«Είναι σε καταπληκτική φόρμα σήμερα το πρωί» ανέφερε πηγή του περιβάλλοντός του. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι αρκετά καλές αν και φυσάει ελαφρά.

Υπολογίζεται ότι ο Κρουαζόν θα χρειαστεί περίπου 24 ώρες μέχρι να φτάσει στην απέναντι όχθη και να τερματίσει κάπου μεταξύ του Βισάν και του ακρωτηρίου Γκρι-Νε, στη βόρεια Γαλλία.

Όπως είπε ο ίδιος ο Φιλίπ, θέλει να ολοκληρώσει αυτόν τον άθλο για τον ίδιο, για τους δικούς του ανθρώπους και για όλους τους άτυχους συντρόφους του που δεν ζουν πια.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan