Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Μακελειό με 13 νεκρούς από πληρωμένους δολοφόνους

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων του πλυντηρίου αυτοκινήτων, στα περίχωρα της παραθαλάσσιας πόλης Τέπις, στην πολιτεία Ναγιαρίτ.


Μία ομάδα πληρωμένων δολοφόνων άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 13 ανθρώπους σε πλυντήριο αυτοκινήτων, στο δυτικό Μεξικό. Πρόκειται για την τρίτη σφαγή τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εντείνει τις πιέσεις στον πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν για πάταξη της εγκληματικότητας που μαστίζει τη χώρα.

Οι ένοπλοι ...
άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων του πλυντηρίου αυτοκινήτων, στα περίχωρα της παραθαλάσσιας πόλης Τέπις, στην πολιτεία Ναγιαρίτ.

"Οι υπάλληλοι ήταν όλοι άνδρες. Έπλεναν αυτοκίνητα όταν οι ένοπλοι, πιθανώς μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, πλησίασαν με ένα τζιπ και άρχισαν να πυροβολούν", δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. "Έχουμε πληροφορίες για 13 έως 15 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ένας περαστικός", πρόσθεσε.

Την περασμένη Παρασκευή ένοπλοι σκότωσαν 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα 14χρονο κορίτσι, σε πάρτι στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες. Την Κυριακή, στην Τιχουάνα, σκοτώθηκαν άλλοι 14 άνθρωποι από επίθεση ενόπλων σε κέντρο αποκατάστασης.

Τα κίνητρα των δραστών της σημερινής επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο τα τελευταία επεισόδια έχουν ως συνέπεια να ενταθούν οι πιέσεις στον πρόεδρο Καλδερόν για τη λήψη μέτρων για την εξουδετέρωση των πανίσχυρων καρτέλ, που ελέγχουν κατά κύριο λόγο το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan