Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Στις 945 μονάδες έφτασαν τα SPREADS. Ποιοί υποτιμούν τόσο το λαό;


Κάτι δεν μας αρέσει σε αυτή την ιστορία της ξαφνικής εκτόξευσης των spreads. Δεν δικαιολογείται από τις οικονομικές συνθήκες και ψιλιαζόμαστε ότι έχει σχέση με τις ελληνικές εκλογές και γίνεται καθ΄υπόδειξιν κάποιων ! Στα πλαίσια του "φτιάχνω κλίμα οικονομικής τρομοκρατίας". Ε, δεν θα περάσει! Μην υποτιμάτε τόσο χυδαία τον "κυρίαρχο" Ελληνικό λαό, με εκβιασμούς.

Oι ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη στρέφουν τους επενδυτές στην...

 ασφάλεια που προσφέρουν τα γερμανικά κρατικά ομόλογα

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Στα ύψη εκτοξεύτηκε εκ νέου την Τρίτη η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού (bund), φθάνοντας τις 945 μονάδες βάσης, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακά άνοδο 35 μονάδων.
Το επίπεδο αυτό αποτελεί νέο υψηλό από τις 10 Μαΐου, οπότε ανακοινώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ και την ΕΕ, σημειώνει το Reuters.
Σύμφωνα με αναλυτές το κλίμα επιδείνωσε η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από την Standard & Poor's.
Aργά την Τρίτη ο οίκος Standard & Poors υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα σε «ΑΑ-».
Αναλυτές είπαν ότι ο μικρός τζίρος στην ελληνική αγορά ομολόγων διευκόλυνε την διεύρυνση. «H περιφέρεια πλήττεται, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα επηρεάζονται», είπε διαπραγματευτής ομολόγων, όπως αναφέρει το Reuters.
«Αλλά είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα, στην ελληνική αγορά δεν έχουμε διαπραγμάτευση», πρόσθεσε. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan