Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εκατομμύρια… ξεχασμένα σε ψιλά!

Πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια σε σεντ βρίσκονται σε γυάλες, συρτάρια ή βάζα και είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιηθούν.

Εκατομμύρια δολάρια σε ψιλά βρίσκονται στα σπίτια του Χονγκ Κονγκ γιατί τα καταστήματα και οι αγορές αρνούνται να δεχτούν "ψιλά"....

Η έρευνα του πολιτικού κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» διαπίστωσε ότι περί τα 13 εκατομμύρια δολάρια σε ψιλά βρίσκονται σε γυάλες, συρτάρια ή βάζα και είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιηθούν.

Το 1/3 των ανθρώπων διαθέτουν περίπου 100 δολάρια Χονγκ Κονγκ στο σπίτι τους σε μικρής αξίας νομίσματα, που όμως, δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ, αναφέρουν τα στοιχεία της έρευνας.

Τα νομίσματα που δεν χρησιμοποιούνται είναι χάλκινα των 10, 20 και 50 σεντ που η αντιστοιχία τους με το αμερικανικό δολάριο ανέρχεται σε 1, 2 και 5 σεντς γεγονός που τα καθιστά ανεπιθύμητα σε πολλά καταστήματα και αγορές και οι τράπεζες για να τα ανταλλάξουν ζητούν προμήθεια.

Αυτοί που διεξήγαγαν την έρευνα ανακοίνωσαν ότι οι τράπεζες πρέπει να καταργήσουν τις χρεώσεις προμήθειας για να ενθαρρύνουν τα καταστήματα και τις αγορές να δέχονται τα μικρά νομίσματα. Στο Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχει νομοθεσία που να επιβάλει την αποδοχή νομισμάτων μικρής αξίας.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan