Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αντιρρησίας... πόθεν έσχες ο Γιακουμάτος

Δεν θα σας ξανακαταθέσω δήλωση πόθεν έσχες...» λέει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο βουλευτής θεωρεί ότι έτσι όπως γίνεται η κατάθεση του πόθεν έσχες στη Βουλή είναι σκέτη κοροϊδία απέναντι στον λαό.

Και να ήταν η μόνη, κύριε βουλευτά μας;

Ο πρώην υπουργός αλλά και η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων του βουλευτών θεωρούν ότι ο ισχύων νόμος που διέπει τον τρόπο εφαρμογής του πόθεν έσχες είναι ανεπαρκής και χρειάζεται να τροποποιηθεί - βελτιωθεί άμεσα.

Και αφού όλοι το ζητάτε, τότε γιατί δεν προχωράτε και στην πράξη, βρε αδέλφια του Έθνους μας;.....


Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ζητάει να αναρτάται στο διαδίκτυο η περιουσιακή κατάσταση κάθε βουλευτή, την οποία κατείχε κατά την εκλογή του (τι έσχες), προσδιορίζοντας αναλυτικά τους τίτλους και την πηγή προέλευσης (πόθεν έσχες) κάθε περιουσιακού του στοιχείου. Από το σημείο της εκλογής του και πέρα να δηλώνονται, και φυσικά να αναρτώνται στο διαδίκτυο, οι όποιες μεταβολές υπάρχουν, όπως άλλωστε προτείνει και η «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς», ώστε οι πολίτες να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία, να τα συγκρίνουν και να τα κρίνουν. Επίσης, κάνει αναφορά σε προσθήκη σχετικής συμπληρωματικής δήλωσης, σύμφωνα με την οποία κάθε βουλευτής θα δηλώνει παραίτηση υπέρ του ελληνικού Δημοσίου από την κυριότητα κάθε περιουσιακού στοιχείου που παραλείφθηκε να δηλωθεί ή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα κατάσχονται και θα αποδίδονται άμεσα στο κράτος.

Βουλευτής ή συγγενής Α' βαθμού αυτού, για τον οποίο αποδεδειγμένα προκύπτει συμμετοχή σε off-shore (υπεράκτια) επιχείρηση, να εκπίπτει του βουλευτικού αξιώματος και να δεσμεύεται αυτόματα το σύνολο της περιουσίας του και να αποδίδεται στο κράτος.

Σε λίγο, το κράτος δεν θα 'χει τι να κάνει τα λεφτά! Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, κύριε βουλευτά μας.

Γιατί υπάρχει και η μεγάλη ρήση που θέλει «όποιον δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες να κοσκινίζει». Και το ζητούμενο επί του παρόντος είναι εσείς όλοι πόσα χρόνια θα κοσκινίζετε;

Έξι χρόνια στο δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο, έξι χρόνια στο πανεπιστήμιο... έξι χρόνια στη Βουλή, τ' άλλα έξι πού πήγαν, κυρίες και κύριοι;

Μα πού αλλού; Στο βερμπαλίζειν, φυσικά!

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan