Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αστυνομική προστασία σε «φρουτάκια»

Δίκτυο αστυνομικών, που είχε αναλάβει να «προστατεύει» ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια από τους ελέγχους των συναδέλφων τους, αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Οπως έγινε γνωστό, η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους «αδιάφθορους» ήδη διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Στην υπόθεση ...
εμπλέκονται περισσότεροι από πέντε αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και τρεις αξιωματικοί, οι οποίοι υπηρέτησαν σε νευραλγικά πόστα της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι αστυνομικοί πληροφορούσαν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με «φρουτάκια» για τους επικείμενους ελέγχους των συναδέλφων τους.
Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλλαδας το 2008 και συνεχίστηκε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2010, ενώ χρειάστηκε να τεθούν στο μικροσκόπιο ακόμη και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Οπως αποκαλύφθηκε, στο δίκτυο που είχε στηθεί για την... έγκαιρη ειδοποίηση των ιδιοκτητών των καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, δύο διοικητές αστυνομικών τμημάτων, ο ένας από τους οποίους υπηρέτησε και στο Τμήμα Παιγνίων στα κεντρικά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας αξιωματικός ο οποίος κατείχε επιτελική θέση στη διεύθυνση Ασφάλειας και πλέον έχει αποστρατευτεί.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan