Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Διαφήμιση-πρόκληση: Σάλος με το φιλί των παπάδων!


Με τους μοναχούς και τους ιερείς φαίνεται ότι τα έχει βάλει γνωστή… ιταλική εταιρεία παγωτών καθώς στις δυο τελευταίες διαφημιστικές καμπάνιες της είναι τα πρόσωπα που αποτελούν τους κύριους πρωταγωνιστές της. Αυτή τη φορά ο Antonio Federici επέλεξε να χρησιμοποιήσει δυο καθολικούς ιερείς, οι οποίοι φαίνεται ότι πρόκειται να φιληθούν κρατώντας φυσικά στο χέρι τους το εν λόγω παγωτό.
Όπως ήταν φυσικό η διαφήμιση προκάλεσε θύελλα......
αντιδράσεων, ωστόσο η εταιρεία από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι δεν κοροϊδεύει την θρησκεία, αλλά προβάλλει τα βαθιά προβλήματα που απασχολούν την καθολική εκκλησία. Μάλιστα ο ίδιος ο Antonio Federici δήλωσε ότι «είμαι καθολικός αλλά δεν θα σταματήσω να αμφισβητώ την εκκλησία και κάποιους θεσμούς της».
Ο αρμόδιος φορέας για το περιεχόμενο των διαφημίσεων με επίσημο δελτίου τύπου εξηγεί ότι «θεωρούμε πως η απεικόνιση των δυο ιερέων σε μια άσεμνη στάση μπορεί να εκληφθεί ως εμπαιγμός για τις ιδέες της Ρωμαιοκαθολική εκκλησίας».
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η εταιρεία προκαλεί με τις διαφημίσεις της. Πριν από έναν μήνα ο Antonio Federici έδειχνε μια έγκυο καλόγρια να στέκεται μέσα στην εκκλησία κρατώντας το ιταλικό παγωτό.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan