Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ανάσα για 667.000 ανέργους!

Θετικά ανταποκρίθηκαν οι κοινωνικοί εταίροι στα προγράμματα μαμούθ για τη συγκράτηση της ανεργίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των συνδικάτων και των εκπροσώπων της αγοράς.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι "δεν υπάρχουν λύσεις fast track, παρά μόνο η ανάπτυξη μπορεί να απορροφήσει την ανεργία".
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος αφού απάντησε στον Όλι Ρεν ότι " όσο κουράγιο και αν μας εύχεται ο επίτροπος εμείς δεν έχουμε άλλα κουράγια " ζήτησε να επιστραφούν τα ψαλιδισμένα επιδόματα των χαμηλοσυνταξιούχων έως 1000 ευρώ , αίτημα που αντιμετωπίστηκε θετικά από τον πρωθυπουργό μόλις το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες .
Ο κ. Παπανδρέου ...
άναψε το πράσινο φώς και για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των άνεργων και των εμπόρων που κλείνουν τα μαγαζιά τους.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημ. Ασημακόπουλος ζήτησε να προωθηθεί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των επαγγελματιών που σταματούν λόγω της κρίσης τη δραστηριότητά τους ή αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, χάνοντας έτσι τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.
Αντίθετα, αιχμές άφησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Νίκος Αγγελόπουλος , ότι καθυστέρησαν να τρέξουν στην αγορά τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία μπλοκαρίστηκαν στη γραφειοκρατία και χρειάστηκε ακόμα και η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για να ξεμπλοκαριστούν και να μπουν οι τελευταίες υπογραφές . Οι προβλέψεις για εκτόξευση της ανεργίας στο 14,5 % το 2011 σήμαναν γενική επιστράτευση για την κυβέρνηση . Από τα προγράμματα ύψους 2.4 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και εξειδίκευσε η Υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη θα επωφεληθούν 650.000 άτομα. Ναυαρχίδα των νέων προγραμμάτων θα αποτελέσει το πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών κατά 100% για πρόσληψη 200.000 ατόμων, προκειμένου να διατηρηθούν συνολικά 400.000 θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν με μάξιμουμ τα 80 άτομα και με προϋπόθεση ότι ο εργοδότης θα διατηρήσει στις θέσεις τους άλλους μισούς εργαζομένους συνολικά για 21 μήνες.
Ο ΟΑΕΔ ρίχνει στη «μάχη» και άλλα 16 επιδοτούμενα προγράμματα ,όπως η «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας 10.000 ανέργων , με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και την επαγγελματική κατάρτιση, πρόγραμμα κατάρτισης για κλάδους που φθίνουν ( 14.000 άνεργοι ) , επιδότηση εισφορών για 130.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους, έγκυες γυναίκες καθώς και προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που απευθύνονται σε νέους ανέργους έως 24 ετών ( 10.000 άνεργοι) .


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan